Novo Doba jednom godišnje predstavlja pregled autora i dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sceni rubnih, andergraund, nezavisnih i subkulturnih umetnosti, prvenstveno stripa ali uključujući i muziku, video, animaciju, likovne umetnosti i ostale srodne discipline. Deset godina je dosta vremena za festival nesvrstanog stripa. Deset godina je potvrda da smo ušli u ozbiljno doba, novo doba.

Oni koji nas znaju kažu da smo previše stari da bismo bili zaustavljeni, isuviše iskusni da bismo bili naivni, isuviše uporni da bismo usporili. Zbog toga je ritam Novog Doba intenzivan, čak do nekoliko izložbi i više koncerata dnevno. Festival tradicionalno pruža publici, učesnicima i gostima festivala veoma bogat program dešavanja koji uključuje izložbe, radionice, koncerte, prezentacije i sajam unutar festivala na kojem će biti predstavljena i ponuđena izdanja nezavisnih izdavača, izdanja i grafike autora okupljenih oko festivala kao i retka izdanja i originalna dela domaćih i stranih autora i izdavača

Festival će trajati od 9.do 13. oktobra i obuhvataće niz izložbi, koncerata i radionica na sledećim lokacijama: CZKD, Umetnička galerija Stara Kapetanija, MKC Kombinat, Ulična galerija, Klub Imago, Remont, Kvaka 22 i Matrijaršija. U okviru festivala predstavićemo izložbe najznačajnijih savremenih autora i kolektiva iz Srbije, regiona i Evrope: Oktobarfest (Lazar Bodroža, Vladimir Vuković Seljak, Ivan Gunucnski, Wostok i Zlata VK), Jon Andreson, Điki kolaži, Boris Pramatarov, Fotošok i Goran Dačev. (detaljan program festivala je u prilogu)

Od bendova na festivalu će nastupati: NW, Biker Bonton Soundsystem, Vasijona, Nikey Eyes, Zalet (Prženo, Fokus i Jić), Anatomia Humana Desmontable, Mondo DC, Feberdrom, Lenhart Tapes i kafana Treća kuća.

Deseto novo doba! 10 godina inkubacije, 10 godina trenja, znojenja, povraćanja po jajetu i glancanja istog našim oteglim podočnjacima, potom spravljanja boje od jajčane emulzije i pigmenata struganih po ćoškovima nehigijenskih kafana, proces koji je zahtevao zanat koliko i školu života, a sve to da bi se o karton ili platno otisnule mrlje, o njih odbila ili upila svetlost i dodatno zašiljili jajasti vrhovi sinusoida gravitacionih talasa kojima bismo uticali na jajastost nebeskih tela što bi njihovim rotacijama, usled decentralizacije težišta, obezbedilo dodatni ljulj. makar koliko da potremo uticaj lepršanja krila onog kič leptira u kini kojeg stalno pominju a koji očigledno malo po malo sjebava celu vasionu. (N. Vitković)

Program festivala su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Francuski Institut

<<  Maj 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..