pandoraNjujork tajmsov bestseler / Od spisateljice romana Intervju s vampirom, Vampir Lestat i Kraljica prokletih / Nove vampirske priče. U prvoj knjizi Novih vampirskih priča, pratimo smrtni život devojke Lidije, rođene u Rimskom carstvu nekoliko godina pre Hrista, ali i njen besmrtni, skoro 2.000 godina dug život kao vampirice Pandore.
Sa Pandorom smo se upoznali u drugoj knjizi Vampirskih hronika – Vampiru Lestatu – kao sa dugovekovnom ljubavnicom vampira Marijusa, koji ju je i preobratio u besmrtnicu. U želji da opovrgne epitet tek puke ljubavne pratilje, Pandora odlučuje da napiše priču o svom životu, memoare ispunjene strašću, ljubavlju, patnjom, borbom, samosvojnošću, misterijama. Ovo je, takođe, i roman-rasprava o „muškom razumu“ i „ženskoj iracionalnosti“.

Pandora je ćerka bogatog rimskog senatora. Još u Rimu upoznaje smrtnog Marijusa, u koga se zaljubljuje, ali njen otac ne odobrava tu vezu. Nakon što je novi car došao na vlast, senator i njegova porodica bivaju ubijeni, ali Pandora i njen brat pukim slučajem preživljavaju i beže u Antiohiju. Pandora se posvećuje kultu boginje Izide, a zatim ponovo sreće sada besmrtnog Marijusa, koji je preobraća u vampiricu. Tako počinje ljubavna priča koja traje 2.000 godina. Ova lepa, pametna, neustrašiva, samostalna i strasna superheroina vodi nas na putovanje kroz istoriju – nakon Rima i Antiohije, sledi Francuska 18. veka, kao i savremeni Pariz i Nju Orleans, gde pokušava da uđe u trag Marijusu i Lestatu.

„Pandora je istinski klasik, nalik na roman Ja, Klaudije Roberta Grejvsa!“
Amazon.com Review

„Ovo je En Rajs u svom najromantičnijem i najženstvenijem obliku.“
Kirkus Reviews

„Štivo koje jednostavno hipnotiše.“
Mademoiselle

„Zavodljivo... En Rajs se vraća onome u čemu je najbolja... nastavku sage o seksepilnim, nepobedivim i neodoljivim vampirima. Čarolija ne prestaje...“
Booklist

NARUČITE OVDE!

<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
1011
     

Putopisi, Intervjui..