U četvrtak 28. marta, od 19:00h dogodiće se još jedan HATE POETRY BELGRADE #6, javno čitanje hate-mailova i komentara. Učestvuje: SURREAL. Bifovi, disovi i hejtovi su standardni deo hip hopa koji se dodatno raslojio i umnožio višesmernošću online komunikacije. Najnovija generacija t(repera) kod nas koju u mnogo čemu predvodi SURREAL nije nimalo ostala imuna na uvrede, snažne kritike i verbalne izazove pa i pretnje koje dolaze kako od repera starije generacije, od konkurenata tako i od šire publike. Prirodno je da uz svu tu prašinu koja se za njim neprestano diže dolazi i velika količina mržnje.

Dragan Ilić, stručnjak za sva pitanja i nijanse hejta upućivanog online i offline te kreator sintagme da "ne postoje hate freesadržaji", razgovaraće sa SURREALom odakle dolaze njegovi najogorčeniji neprijatelji, kako se uzvraća na hejterske poruke i šta on lično čini da bih ih preživeo, uz čitanje The best of izbora hejterskih i pretećih poruka i komentara iz privatne zbirke FIlipa Arsenijevića SURREALa.

Hate poetry je originalan format javnih nastupa nastao početkom 2012. godine u Berlinu. Prvi događaj neformalno je organizovala nemačko-turska novinarka Ebru Tašdemir, moderirala ga je nemačko-hrvatska novinarka i urednica Doris Akrap. Novinari stranog porekla i uglavnom leve političke orijentacije okupili su se tada u Taz kafeu u Berlinu i javno pred publikom čitali rasističke, preteće i druge uvredljive komentare koje su primali putem društvenih mreža ili mailom. Nastupi u okviru Hate poetry formata od tada su postali izuzetno atraktivni i popularni širom Nemačke a format je dobio brojne nagrade. Prvo izdanje Hate poetry Belgrade organizovalo je Udruženje KROKODIL u novootvorenom Centru za savremenu književnost u septembru kada je ovaj format postao pravi hit!

Moderira: Dragan Ilić.
Cena ulaznice i u pretprodaji i na vratima je 550 dinara s konzumacijom jednog pića po izboru.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..