BajicPosetite zvanični sajt Ostrva prokletih, najuzbudljivijeg i najzabavnijeg romana u 2011. godini. Budite uvereni da vas ovaj efektni spoj avanture i fantastike neće ostaviti ravnodušnim - u pitanju je knjiga koja se ne ispušta iz ruku!




Ostrvo prokletih je uzbudljiva avantura u svetu koji po svemu podseća na onaj u kome živimo s tom razlikom da su vampiri, vukodlaci i druga natprirodna bića deo svakodnevnice. Glavni junak je mladi Marko Novaković koji u Los Anđelesu okušava sreću u šou-biznisu.

Kada jedne večeri upozna tajanstvenu lepoticu Lulu i vampira Časlava, njegov život se okreće naglavačke. Marko se upušta u avanturu koja ga odvodi na ozloglašeno Ostvo prokletih, egzorično mesto prepuno opasnosti.


Na zvaničnom sajtu romana ( OVDE ) možete pronaći odlomak, sinopsis i opise likova, kritike, video najavu i drugi bonus materijal.

Đorđe Bajić je diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu 2003. godine na grupi Srpska književnost i jezik. Magistarsku tezu Noir vs neo-noir: transformacija i mutacija vrste (na primeru Poverljivo iz L.A.)  odbranio je 2007. god. Bavi se filmskom i književnom kritikom i tekstove iz oblasti popularne kulture objavljivao je u brojnim domaćim časopisima. Esej Srpski krimi film: Ubistvo na podmukao i na svirep način i iz niskih pobuda Živorada Žike Mitrovića uvršten je u zbornik  Novi kadrovi: skrajnute vrednosti srpskog filma (Clio, 2008). Ostrvo prokletih (Paladin, 2010) je njegov prvi roman.

Paladin je izdavačko preduzeće specijalizovano za žanrovsku književnost - SF, horor, slipstrim. Urednik Paladina, veteran srpske žanrovske književnosti Goran Skrobonja (Nakot, Čovek koji je ubio Teslu), publikovao je u okviru edicija Fraktali i Košmar renomirana dela žanrovske književnosti među kojima se nalaze romani Ijana Mekdonalda, Maksa Bruksa, Kima Njumena i Džejmsa Herberta, kao i tri tematske zbirke priča domaćih autora (Beli šum, Istinite laži i Apokalipsa juče, danas, sutra). Roman Ostrvo prokletih je prvi roman domaćeg autora koji je objavio Paladin i 13. knjiga u okviru edicije Košmar posvećene horor književnosti.

Zvanični sajt izdavačke kuće: http://www.paladin-beograd.com/

Kontakt mejl (izdavač): Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Izvodi iz kritika:


Blic (Mića Vujičić): "Đorđe Bajić se igra pričom, ali ne zauzima ciničan odnos prema materiji čije je sve tokove očigledno dobro izučio, već pre stvara utisak da u svemu tome gurmanski uživa".


Večernje novosti: “Debitantskim romanom Đorđe Bajić ulazi na velika vrata male srpke žanrovske fantastične i horor književne scene”.


Glas Istre: “Puno smijeha i još više krvi i jeze na skoro 400 stranica frenetične pulp-proze uz koju vrijeme prolazi brzo kao srebrni metak kroz raspadajuće tkivo”.


City Magazine: Prava poslastica za sve čitaoce željne punokrvne žanrovske akcije sa lokalnim šmekom i svetskim dometima.


Art-Anima: Veliko osveženje u domaćoj literaturi! Autor piše da bi zabavio svoje čitaoce, u tome uživa i toga se nimalo ne stidi.


Popboks: Mogućnost Ostrva prokletih da istovremeno zadovolji čitaoce Mišela Uelbeka i Milorada Ulemeka predstavlja eksces na našoj literarnoj sceni.


Yellow Cab: Bajićevo Ostrvo prokletih je tamni vilajet magnetske privlačnosti.




O Ostrvu prokletih rekli su:


Dimitrije Vojnov (dramaturg): Najdosledniji i najraskošniji primer savremene, delom postmoderne a delom sasvim iskrene, reaktuelizacije palp rukopisa u srpskoj žanrovskoj književnosti.


Mladen Đorđević (reditelj) : Vrlo spretno operišući velikim brojem likova, Bajić stvara fluidno delo, koje se čita u dahu.


Mina Todorović (pisac): Ostrvo prokletih je više od knjige strave. To je i strava – knjiga.
<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Putopisi, Intervjui..