plakatsmall

Međunarodni festival nesvrstanog stripa Novo Doba ove godine se održava od 8. do 12. juna i donosi intezivan program svakodnevnih dešavanja u gelerijama i kulturnim centrima Beograda i Pančeva koji se sastoji od izložba, prezenatacija, radionica, video projekcija i koncerata. Festival organizuje Turbo Comix.

 

I ove godine program je zasnovan na konceptu prezentacije autorskog, alternativnog ili nezavisnog aspekta strip kulture kroz selekciju autora iz raznih krajeva Evrope, Amerike i našeg regiona te propratnim muzičkim programom, prezentacijama srodnih projekata.

 

Uz naglasak na strip, festival nastoji da prezentuje i druge domene šire kulturne scene kojoj nezavisni strip pripada. Cilj je da alternativni strip približi publici koja već poseduje relativan medij i kreativan izazov na novu generaciju autora i čitalaca.

Od četvratka, na brodu 20/44 održavaće se trodnevna radionica stripa na kojoj će, uz autore koji gostuju na festivalu moći učestvovati svi zainteresovani. Stripovi će raditi prema tekstovima koje specijalno za prigodu priređuje Wostok.

 

Prigodom festivala iz štampe izlazi opširan katalog koji je zamišljen kao antologija kratkih stripova, selekcija raznih autora sa međunarodne scene i regiona. Uz izložbe, radionice i koncerte svakodnevno će biti priređen štand sa raznovrsnom ponudom fanzina, stripova i knjiga domaćih i stranih izdavača. Takođe, pančevački Fanzin Ceger će posetiocima koji donesu majce ili neki drugi odevni predmet besplatno sito štampom otiskivati crteže strip autora ( Radovan Popović/studiostrip, Novo Doba, Nina Bunjevac i Lola Milošev).

 

Ulaz na sva dešavanja je besplatan i svi su dobrodošli!

Za preciznije informacije o dešavanjima posetite: http://www.novodobafestival.net/

 

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..