IzMcGregor_c_Neil_Bennetdavačka kuća Booka sa velikim zadovoljstvom predstavlja svoje novo izdanje, roman Ako niko ne govori o skrivenim stvarima najtalentovanijeg mladog britanskog pisca Džona Makgregora.


O KNJIZI
Mirna ulica jednog grada na severu Engleske, tiho letnje popodne, poslednjeg dana leta. U toj ulici žive studenti bez ideje o budućnosti, mladić zaljubljen u susetku kojoj ne sme da priđe, klaberi koji se oporavljaju od prethodne noći i razni drugi, naizgled obični likovi. Igra se kriket, pravi se roštilj, čuje se muzika, iz otvorenih prozora dopiru glasovi... Dan ispunjen neizjavljenim ljubavima, neuvaženim pritužbama, neprimećenim pobedama i, kako se bliži kraju, neočekivanim događajem.
Ova knjiga nam predstavlja živote svojih junaka, njihova razočarenja i snove, toliko jasno i vešto da će vas, kada je završite, ostaviti u žudnji za nastavkom. Makgregorovo izuzetno vladanje jezikom i jedinstveni senzibilitet pomeraju granice savremene proze. Ako niko ne govori o skrivenim stvarima je roman koji se čita brzo i sa lakoćom, prepun iznenađenja i preokreta, roman kome ćete se vraćati.
Za roman Ako niko ne govori o skrivenim stvarima Džon Makgregor je osvojio Betty Trask Prize i Somerset Maugham Award i nominovan je za Man Booker Prize, Commonwealth Writers Prize i Sunday Times Young Writer of the Year Award. 


REKLI SU O KNJIZI
„Senzacionalan debi, ubedljiva i dirljiva vizija savremene Britanije.“
Sunday Times

„Roman iz snova... malo je pisaca sa darom da vas podsete da postoji nebo u divljem cvetu i večnost u zrnu peska.“
The Times

„Roman blistavo talentovanog pisca. Ovi jednostavni životi obične svakodnevnice bivaju isprepleteni na stranicama romana sa neverovatnom bistrinom i neposrednošću“
Daily Mail

„Predivno... puno malih čudesa i zaslepljujućih istina. Opisao je čudo života.“
Glasgow Herald

„Izvanredno... Originalno, izuzetno delo čiste, beskompromisne lepote“
Daily Telegraph

O PISCU
Džon Mekgregor rođen je 1976. godine. Pisanjem je počeo da se bavi još tokom studiranja da bi potom nekoliko godina radio razne poslove kojima se izdržavao dok nije završio svoj prvi roman Ako niko ne govori o izuzetnim stvarima. 
Odmah po objavljivanju roman je privukao veliku pažnju medija da bi usledila nominacija za nagradu Booker 2002. godine, kada je bio najmlađi nominovani i jedini debitant na listi. Četiri godine kasnije izlazi njegov drugi roman So Many Ways to Begin (ponovo nominovan za nagradu Booker), a 2010. treći, od kritike izuzetno ocenjeni Even The Dogs. Džon Mekgregor živi u Notingemu sa porodicom.
<<  Mart 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..