Miranda-Dzulaj-KoriceIzdavačka kuća Booka sa velikim zadovoljstvom predstavlja svoje novo izdanje, zbirku priča Baš ti, baš tu  mlade američke spisateljice, autorke filmova i konceptualne umetnice Mirande Džulaj. Za ovu briljantnu kolekciju priča Miranda Džulaj je osvojila izuzetno cenjenju Frenk O’Konor nagradu za kratku prozu.

O KNJIZI

U ovim duhovitim i mudrim pričama pričama o naizgled običnim ljudima koji žive neobične živote, Miranda Džulaj otkriva kako jedan trenutak može sve da promeni. Žena leži u krevetu, nepomično, pored svog muža. Nastavnica zastaje pored table. I odjednom, svakodnevicu prekida nešto potpuno neočekivano, svet se iznova stvara i otvaraju se nove mogućnosti.
Bilo da piše o sredovečnoj ženi opsednutoj princom Vilijamom ili ostarelom fabričkom radniku koji nikada nije voleo, rezultat je u naletima iznenađujući, seksi i nežan. Ovo je nezaboravan debi briljantnog novog glasa u savremenoj književnosti.

REKLI SU O KNJIZI

„Miranda Džulaj je divan, čudan, originalan glas – zavodljiv, ponekad erotičan, ali i pomalo jeziv.“
Dejvid Birn (Talking Heads)

„Ove priče su neverovatno ljupke, često urnebesno duhovite, a više puta i dubokoumne. Odavno nismo imali ovako dobru i zabavnu debitantsku knjigu, ni pisca poput Mirande Džulaj, koja tako uspešno pretapa humor i patos.“
Dejv Egers, autor romana Srceparajuće delo apsolutnog genija

„Istina koju nudi Miranda Džulaj izgleda kao da nema autora, da je ispisana vremenom samim, i zadivljujuća je.“
M. Dž. Hajland

O SPISATELJICI
Miranda Džulaj (1974) je književnica, konceptualna umetnica i autorka filmova iz Berklija, u Kaliforniji. Za svoju zbirku priča Baš ti, baš tu osvojila je prestižnu Frenk O’Konor međunarodnu nagradu za kratku prozu. Ova zbirka priča objavljena je u više od dvadeset zemalja širom sveta.
Filmsku publiku je osvojila rediteljskim debijem Ti i ja i svi koje poznajemo (Me and you and everyone we know) koji je 2005. godine osvojio Zlatnu kameru na Kanskom filmskom festivalu, posebnu nagradu žirija na Sandens festivalu i druge brojne nagrade na festivalima nezavisnog filma širom sveta. Ovaj dugometražni film je režirala, za njega pisala scenario i u njemu igrala glavnu ulogu.
Kao vizuelna umetnica svoje videoradove i performanse izlagala je u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MOMA), Muzeju Gugenhajm i drugim svetskim muzejima i bijenalima savremene umetnosti.


Izdavačka kuća Booka osnovana je 2009. godine u Beogradu sa idejom promovisanja kvalitetne savremene književnosti. Prva dva izdanja pojavila su se krajem juna ove godine, u pitanju su romani velikog francuskog autora Frederika Begbedea (U pomoć, molim za oproštaj i Francuski roman). Autor je uveličao premijeru ovih knjiga svojim gostovanjem u Beogradu kada je mnogobrojnim fanovima više od 90 minuta potpisivao knjige u knjižari Delfi SKC. Oba naslova su od tada u vrhu domaćih bestseler lista i beleže izvanrednu prodaju. Nakon njih izašao je roman najtalentovanijeg mladog američkog pisca Tao Lina (iiiii iii iiii), najveći crnogorski bestsler godine Paranoja u Podgorici autora Balše Brkovića, roman U miso supi najpopularnijeg japanskog pisca trilera Rjua Murakamija i debitansko delo dobitnika Pulicerove nagrade Džefrija Judžinidisa Samoubistvo nevinosti.

Za ovu godinu planirane su, između ostalih i knjige pisaca kao što su: Džonatan Letem, Dejv Egers, Vels Tauer, Džon Makgregor, Patrik Mekejb i Dulče Marija Kardoso.

<<  Jul 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Putopisi, Intervjui..