MESEC NEZAVISNE SCENE u Bitef teatru

MESEC NEZAVISNE SCENE u Bitef teatru
sub, 21. januar 2023, 20:00 h
Beograd,

Ovogodišnji program Meseca nezavisne scene započinje sjajnim muzičkim programom. U pitanju je koncert dela klasične muzike, internacionalnog muzičkog dueta – Marie Simakove, soprana i Davuda Vesnića pijaniste, zakazan za 21. januar u 20 časova. Program kombinuje dela baroknih kompozitora (Pergolezi, Mocart, Hendl) i Francuske kamerne vokalne muzike. Ove kompozicije pune su elegancije, osećajnosti, iznijansiranosti boja. Zanimljivo je da je ovaj duet, internacionalni susret umetnice iz Rusije i umetnika iz Srbije , koje je u Beogradu spojilo turbulentno vreme svetskih političkih sukoba i ratova.

Tokom neke vrste egzila Marie Simakove, u svom begu od razaranja, ratova i katastrofa, umetnici su se sreli u Beogradu i tokom nekoliko meseci stvarali i istraživali muzičke i lične mogućnosti struturisanja ovog muzičko scenskog programa.  Publika će svedočiti rađanju sjajnog muzičkog dueta.

Dominanta večeri biće Rahmanjinova kompozicija Vokaliza, koja po mišljenju umetnika neverovatno precizno prenosi složenost i tegobu savremenog trenutka koji živimo – patnju, bol i nadu koja ne umire.

Umetnici se nadaju da će njihova muzika moći da prenese ljubav, empatiju i saosećanje svojim i tuđim familijama rasutim po svetu vihorom ratnih razaranja.

21. januar u 20h, Bitef teatar
MARIA SIMAKOVA  – KONCERT

Učestvuju: Marija Simakova – sopran
Davud Vesnić- klavir
Trajanje: 60’

Koncert koji kombinuje barokne kompozitore (Pergolesi, Mocart, Hendl) i francusku vokalnu kamernu muziku. Ovi radovi su puni elegancije, senzualnosti, boja i nijansi. Koncert je međunarodni duetski program i objedinjuje razmišljanje muzičara iz različitih zemalja, Srbije i Rusije. Tokom meseci proba i zajedničkog rada trudili smo se da pronađemo zajednički jezik koji se međusobno obogaćuje. Publika će biti svedok rođenja muzičkog dueta.

Tokom večeri će dominirati Rahmanjinovljev vokal, koji neverovatno tačno i duboko prenosi težinu aktuelnog vremena - unutrašnju tugu, bol i nadu koja nikada ne prestaje. Uz muziku moći ćemo da nosimo naše srce, ljubav, dobrotu i toplinu koja je u našim porodicama i u svetu oko nas.


Bitef Teatar
Skver Mire Trailović 1, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..