Januaraska preporuka iz galaksije legendarnih trenutaka

Januaraska preporuka iz galaksije legendarnih trenutaka
pet, 27. januar 2023
Beograd ,

Ovog januara vam iz galaksije legendarnih trenutaka preporučujemo priču o snovima i nadanjima jedne porodice, koja pokušava da se obogati gajeći maline. Glumačku ekipu čine: Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Danilo Lončarević, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić. „Berači snova“, Vladimira Đurđevića, u režiji Božidara Đurovića, na repertoaru su 27. januara. Ovaj komad je u septembru 2021. godine dobio dve nagrade na ambijentalnom pozorišnom festivalu „Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima. Hadži Nenad Maričić proglašen je za najboljeg glumca festivala, dok je Biljani Đurović pripala Nagrada za glumu „Milan Gutović“, koju je žiri ustanovio kao novo priznanje festivala.

Glumac Ivan Jevtović, koji u predstavi tumači lik Rašina, osvrnuo se na period u kom je komad nastajao.

„U neverovatno turbulentnom periodu naše civilizacije u kojem se suočavamo sa raznim ispitima na nivou porodice, društava, poslova na svaki mogući način, nalazimo se u ozbiljnim političkim previranjima i u malim i u širim okvirima. „Berači“ svake večeri donose na jedan inteligentan i crnohumorni način čitav niz mudrih odgovora u vezi sa svim tim pitanjima. Poželjno je pogledati predstavu da bi bili mudriji.” – kaže Jevtović.

Ulaznice su dostupne onlajn ili na blagajni pozorišta radnim danima 12-18 časova, odnosno do početka predstave, kao i vikendima dva sata pre početka predstave.

Foto: Srđan Doroški


Zvezdara teatar
Milana Rakica 38, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..