Beogradski mesec fotografije počinje “Šetnjom letnje noći”

Beogradski mesec fotografije počinje “Šetnjom letnje noći”
pet, 13. maj 2022, 18:00 h

Izložba inspirisana kolekcijom fotografija Roberta Adamasa “Šetnja letnjih noći” otvoriće ovogodišnji Beogradski mesec fotografije. Od petka, 13. maja u 18 časova posetiocima će izložba biti dostupna u jednoj od soba Radison Blu hotela u Beogradu. Tom prilikom, publika će moći da se upozna sa celokupnim programom festivala, njegovim organizatorima i izlagačima. Foto-knjiga Roberta Adamsa objavljena je u više izdanja. Prva, iz osamdesetih godina sadržala je 38 fotografija. Tri decenije kasnije dopunjena je sa još toliko, a ove godine biće izdato novo izdanje, sa još novih, do sada neobjavljenih fotografija.

Ova kolekcija snimaka načinjenih tokom letnjih šetnji u regionu Longmont i planine Roki u Koloradu, postale su klasik koji inspiriše fotografe decenijama unazad.

Crno-bele fotografije Adamsa su motiv izložbe devet umetnika, koji su slične scene zabeležili u svojim krajevima, u Srbiji, Francuskoj, Italiji, El Salvadoru, Meksiku, Austriji, Velikoj Britaniji, Porugalu i Belgiji.

Ovaj događaj otvara  7. Beogradski mesec fotografije, koji se ovaj put realizuje u drugačijem formatu, sa fokusom na foto-knjigama. Tokom naredne sedmice biće priređen niz promocija, izložbi i radionica, koji će se završiti vikend bazarom foto-knjiga u klubu Koska na Dorćol Platzu.

Izložbu “Šetnja letnjih noći” organizuje “Бартcелона POP UP”, ulaz je besplatan, a izložba će biti otvorena do 19.juna.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..