Festival I N T E R P O L A C I J E

Festival  I N T E R P O L A C I J E
pet, 1. oktobar 2021 - ned, 7. novembar 2021

Festival „Interpolacije“ promoviše savremenu umetničku igru kroz produkciju plesnih performansa u Beogradu kao nastavak dugogodišnjeg promovisanja autoperformansa Teatra Mimart. Autorka i koordinatorka projekta Lidija Antonović kao umetnički fotograf odabrala je naziv „Interpolacije“ koji potiče od postupka koji označava optimizaciju kvaliteta slike, a kao interdisciplinarni umetnik ovaj postupak primenila je u oblasti savremene igre, jer umetnička igra može da se posmatra kao niz slika koje nastaju i nestaju u prostoru. Festival ispituje interpolaciju koreografije i umetničkog plesnog performansa, kao model inovativnosti.

U vremenu pandemije svaki umetnik imao je prostor i vreme da razmišlja i analizira ne samo svoj rad i tehnike igre koje je razvio i koje se razvijaju u svetu, nego i da postavi pitanja svojih potencijala i puta budućeg razvoja savremene igre: Šta je sada pogon plesača? Da li dostignuta tehnika dozvoljava dalji razvoj pojedinca ili grupe? Zbog čega se traži inovativnost? Šta novo može da se otkrije? Koju i kakvu funkciju ima novi rad? Tehnike interpolacije koreografije i umetničkog performansa savremene igre mogu doneti odgovore na neka od tih pitanja, ali i otvoriti niz drugih važnih pitanja razvoja savremenog plesa na domaćoj sceni.

Program festivala mladih total-autora umetničke igre počeo je 7. avgusta i traje do 7. novembra u raznim prostorima u Beogradu, na kojem učestvuje 13 umetnika.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Program za petak, 1. oktobar u 19.00 / velika sala SKC

VLADIMIR  ČUBRILO: SOLO INTERPOLACIJA
performans

Scena kao postojeće, bezizlazno okruženje u kojem tražim funkciju... tražim svoje sopstvo kroz njih koji me gledaju a poneki me i vide... Ja sam spona koja je nekada davno postojala i sada je rešila da se rodi. Poželelo je moje biće da napusti funkciju u tablici i zaigra neku novu igru koja će biti bliska urođenoj nevinosti. Moje telo je daleko više od nametnute funkcije života. Ono, samo i ogoljeno, krajnje predano na vešt način pokušava da približi moje biće onom drugom.

KATARINA  BUĆIĆ: FAZA
performans

Tokom života čovek prolazi kroz faze koje ga oblikuju u ono što jeste ili što će postati, ili je to samo trenutno stanje u kom se nalazimo. Mesečeve faze posledica su revolucije Meseca oko planete Zemlje. NJegovo kretanje pratimo svaki dan kao i naše korake.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..