„MUZIKOM KROZ MUZEJ” koncert kvarteta „MISTIK CELLO”

„MUZIKOM KROZ MUZEJ” koncert kvarteta „MISTIK CELLO”
pet, 12. februar 2021, 19:00 h

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 12. februara u 19 časova prisustvujete šestom u nizu besplatnih onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, čiju realizaciju je pomogla „Banca Intesa”. Koncert kvarteta „Mistik cello”, koji čine violončelistkinje Jasmina Mima Vrbanić, Nevena Bursać, Marija Pudar i Sandra Grujić, zainteresovani građani će biti u prilici da prate na ju-tjub kanalu i fejsbuk strani Istorijskog muzeja Srbije. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Na programu su dela kompozitora Erika Satija, Džejmsa Xornera, Jana Tijersena, Astora Pijacole, Bena Kinga, Adel, Endrju Lojd Vebera i kompozicije „Sway”, „Despacito” i „Devojko mala”. Osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Budući da se koncert prikazuje pred Dan zaljubljenih, numera iznenađenja će biti inspirisana ovim romantičnim praznikom.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Snimke koncerata kamernih ansambala „Duo perfetto”, „Duo moderato”, „Beogradski gudački kvartet i „Damar”, kao i koncert saksofoniste Milana Savića uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, koji su realizovani u prethodnom periodu, zainteresovani građani mogu da mogu da pronađu na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom KOVID-19, Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu aktivnosti prevashodno usmeriti na organizovanje besplatnih onlajn sadržaja kao što su koncerti, predavanja i virtuelne ture kroz izložbe.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..