Art Weekend Belgrade

Art Weekend Belgrade
uto, 10. septembar 2019 - pet, 13. septembar 2019

Prvi Art Vikend Beograd / Art Weekend Belgrade, četvorodnevna manifestacija sa ciljem promocije i razvoja domaće savremene umetničke scene, biće održan od 10. do 13. oktobra 2019. na preko 25 lokacija u Beogradu i okolini. Program se sastoji od posebno pripremljenih izložbi u galerijama, konferencijskog dela, pratećeg programa na raznim lokacijama u gradu, organizovanih art – tura, vođenja kroz izložbe, a uz učešće vodećih domaćih i inostranih kustosa I profesionalaca u oblasti savremene umetnosti. 

Uz programe domaćih galerija, kulturnih centara i umetničkih prostora kao što su Gradska galerija, U10, Remont, Zvono, Novembar, Rima, TransformArt, Blatobran, X Vitamin, Minipogon, Laufer, DIM, Polet I mnogi drugi, AWB će kroz četvorodnevne aktivnosti biti tačka interakcije stvaralaca i publike, vraćanja Srbije savremenim tokovima u Evropi, ali i njenom boljem pozicioniranju u međunarodnim stručnim krugovima. U tom smislu AWB će po prvi put u Beogradu okupiti neke od vodećih kustosa i stručnjaka iz Švajcarske, Austrije, Nemačke, Izraela, Mađarske, Italije, Švedske, Grčke, Slovenije i drugih zemalja. Razgovori tokom konferencijskog dela koji će biti održani na različitim lokacijama dotaći će se uloge kustosa u savremenoj umetnosti, odnosa tržišta i kolekcionara, dobrih primera prakse iz drugih zemalja i drugih aktuelnih tema, ne samo kod nas nego i u Evropi.

Projekat realizuje Kulturni centar Grad u saradnji sa partnerskom organizacijom Block Frei iz Beča kao i sa ostalim gradskim galerijama i umetničkim prostorima, a uz podršku Delegacije Evropske komisije, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Švajcarske, Srbija stvara – sector za digitalne, inovativne i kreativne industrije Vlade RS, Ambasade Izraela, Mađarskog kulturnog centra, Gete instituta, Italijanskog insituta za kulturu, Ambasade Slovenije i drugih.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju i radujemo se predstojećoj saradnji na AWB-u. U predstojećem periodu nastavićemo da Vas obaveštavamo i šaljemo saopštenja u vezi sa programom.

<<  Decembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Putopisi, Intervjui..