Filmska avantura BEŠE JEDNOM (COME AWAY) u naše bioskope stiže u prvim danima nove 2021. godine. Prepustite se čarima tople porodične priče, koja nam otkriva kako su nastale dve fantastične legende: Petar Pan i Alisa u zemlji čuda. U glavnim ulogama nalaze se Dejvid Ojelovo, Ana Čanselor i Andželina Džoli, dok je rediteljka filma Brenda Čepmen (“Hrabra Merida”). Dejvid (12), Petar (10) i Alisa Lidlton (8) uživaju u idiličnom detinjstvu u Engleskoj krajem 19. veka. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dečiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek (Dejvid Ojelovo) i Rouz (Andželina Džoli).

Alisa i Petar su zaljubljeni u svog starijeg brata Dejvida, koji svoju pažnju deli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svet će biti poljuljan kada Rouzina sestra Elenor (Ana Čenselor), opseduta statusom, obezbedi Dejvidu mesto u Bristlmosu, prestižnom internatu, što znači da će Dejvid uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni života bez Dejvida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija - tokom igre na trošnom rečnom čamcu sa Petrom, Dejvid se oklizne i udavi.

Tuga preti da slomi porodicu Lidlton. Rouz se povlači u sebe, dosta pije, dok opsesivno pravi šešir od filca koji je obećala Dejvidu kao poklon za odlazak. Džek, majstor koji pravi makete brodova, ponovo upada u svoju zavisnost od kockanja i baca se u dugove, povezujući se sa svojom mračnom prošlošću podzemlja. Alisa u početku odbija da prihvati da Dejvida zaista nema i, odgurnuta od majke, približava se tetki koja odlučuje da je pretvori u pravu damu. U međuvremenu, Petar sebe krivi za Dejvidovu smrt i trudi se da popuni rupu koja je u porodici nastala zbog bratovljeve smrti.

Kako se situacija Lidltonovih pogoršava, i Petar i Alisa pronalaze snagu u moći svoje mašte i kreću u pravu avanturu kako bi spasili porodicu od besparice - avanturu koja ih vodi duboko u podle ulice viktorijanskog Londona, gde spoznaju neverovatna otkrića o poreklu svog oca.

Ohrabren, Petar shvata da nije rešenje da postane kao njegov stariji brat i  odlučuje da pobegne u večno dečaštvo na daleko ostrvo Nedođija. U međuvremenu, Alisa se upušta u svet sopstvenog stvaranja, nazvan Zemlja čuda, gde shvata da se na kraju mora vratiti u stvarnost, odrasti i napraviti sopstveni izbor, između majke i tetke.

Film “BEŠE JEDNOM” moći ćete da pogledate od 2. januara pretpremijerno u bioskopima: Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx 4D Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija, Roda, Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Kombank Dvorana, Arena (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad),  Cineplexx Kragujevac Plaza, Cineplexx Niš, Vilin Grad Niš i LM (Šabac).

Od 7. januara film će se naći i na repertoarima bioskopa: CineStar Ada Mall Beograd, CineStar (Novi Sad), Eurocinema (Subotica), A. Lifka (Subotica), Ekran (Sombor), Kvart (Kraljevo), Art (Užice) Centar za kulturu (Lazarevac), Kulturni centar (Vrnjačka Banja) i Cadmus Cineplex (Budva).

NAPOMENA: Bioskop Cineplexx MNE Delta City (Podgorica) prikazivaće ovaj film od 1. januara 2021. godine.
 
Trejler možete pogledati na sledećem linku >>
 
Fotografije iz filma, plakat i sinopsis, nalaze se u prilogu mejla.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..