Bioskopi u Srbiji posle šest meseci pauze ponovo otvaraju svoja vrata za posetioce u utorak, 1. septembra uz veliku akciju „Povratak u bioskope“. Na repertoaru bioskopa u svim gradovima će se tog dana naći odabrani filmovi iz protekle godine, a cena ulaznice će iznositi 100 dinara. Uz podršku Filmskog centra Srbije, svi prikazivači i distributeri filmova u zemlji su se ujedinili i ovom  zajedničkom akcijom započinju rad, uz poštovanje svih mera predostrožnosti koje su doneli Vlada Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19. “Filmski centar Srbije je još na samom početku pandemije prepoznao da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, i da će se poslednji vratiti normalizaciji, gotovo šest meseci nakon što su bioskopi u Srbiji zatvoreni.

Zbog svega ovoga FCS podržava ovu akciju, koja će dati zamajac ponovnom uspostavljanju bioskopskog života u zemlji, na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana i publike, a u skladu sa propisanim merama prevencije širenja epidemije. FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. “ izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić.

Publika će 1. septembra imati priliku da ponovo uživa u filmovima na velikom platnu i da odabere neki od 17 filmskih naslova. Domaći film „Ajvar“, najgledaniji film iz prethodne godine „Džoker“, sinhronizovana avantura „Zaleđeno kraljevstvo 2“, „Kralj lavova“ i Tarantinov „Bilo jednom u Holivudu“ su samo neka od ostvarenja, koja će ljubitelji filmova moći da pogledaju po simboličnoj ceni ulaznice.

Već dan kasnije, 2.septembra u bioskopima će biti premijerno prikazani novi filmovi.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..