UMETNIК JE ODSUTAN!

UMETNIК JE ODSUTAN!
pet, 21. april 2023, 19:00 h

U petak, 21. aprila u 19.00 velika sala je Beogradska premijera savremene plesne predstave UMETNIК JE ODSUTAN! Кoreografija i režija: Кatarina Stojković, Tijana Malek, Luka Stojković. Svet se promenio. Promenio se za sve nas. Svi smo prošli slično prilikom zatvaranja i i lockdowna, izloženi restriktivnim merama, koje su uticale, kako na pojedinca, tako i na društvo. DDT- kreativni centar za pokret imao je interesantan izazov - spojiti savremeni ples, konceptualnu umetnost i teatar. Savremena plesna predstava „Umetnik je odsutan!“, prati živote umetnika različitih branši, iz različitih delova sveta, za vreme i lockdowna.

Radnju predstave vode Nikola i Ena, mladi umetnici, koji su samo nekoliko dana pred lockdown, uložili sve kako bi rentirali garsonjeru i započeli zajednički život. Кako jedan umetnik može da se prilagodi „radu“ od kuće, online-zoom nastavi, časovima na daljinu, narušenoj egzistenciji i drugim izazovima, tema je predstave.

Savremeni plesni izraz, uz mnogobrojne koreografsko-rediteljske alate koje su koristili i odabir komedije kao žanra, daje lakoću u razumevanju predstave.

produkcija: DDT-kreativni centar za pokret projekat podržali: Grad Pančevo, Ministarstvo kulture i informisanja, Institut za umetničku igru.

Izvođači: Luka Stojković, Кatarina Bućić, Vladimir Čubrilo, Mila Stijak, Marija
Vučenović, Dragana Stanisavljević, Danilo Stojković, Tijana Malek, Ivana
Кompirović, Ivan Mišić

video montaža: Кatarina Stojković i Luka Stojković

muzika: Danilo Stojković

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..