Predstavljanje knjige "Vidiš li da ne vidim" Emira Kusturice

Predstavljanje knjige
pet, 10. februar 2023, 19:00 h
,

U petak 10. februara 2023. godine, u 19 sati, u ATRIJUMU Narodne biblioteke Srbije, je predstavljanje knjige "Vidiš li da ne vidim" Emira Kusturice (Srpska književna zadruga 2022). Uvodnu reč ima Vladimir Pištalo, u razgovoru učestvuju: Emir Kusturica, Milo Lompar i Goran Gocić. Vidiš li da ne vidim neobična je romaneskna i memoarska publikacija, fantazmagorijsko štivo i distopija u kojoj je reč o piscu i istinskoj umetnosti. U knjizi je tematizovan ekscentrični ali u stvaralačkom smislu plodni umetnik Peter Handke, a posredno i sam Emir Kusturica.

Handke je dualna ličnost u ovoj priči, on ima identitet koji nam je poznat, ali s druge strane on je i fikcija pisca (Peter Spaleolog). I sam Kusturica pojavljuje se u toj dvostrukosti koja je saglasna sa njegovim filmovima, u prožimanju fantastičnog i realističnog oblika pripovedanja.

Program se može pratiti i uživo onlajn preko zvanične Fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije i u odloženom gledanju preko Jutjub kanala Narodne biblioteke Srbije.

Dobro došli u Atrijum Narodne biblioteke Srbije!


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..