Babel Jazz - Dom Kulture - Sokolski Dom

Babel Jazz - Dom Kulture - Sokolski Dom
ned, 29. januar 2023

Sokolski Kulturni Centar "Sokolski Dom" Vas poziva da učestvujete i doprinesete sjajnom iskustvu i našem muzičkom projektu "Babel Jazz". "Babel Jazz" predstavlja niz Jazz koncerata koji će se održavati u saradnji Mađarskih i Srpskih muzičara u Sokolskom domu - Dom Kulture u Novom Sadu. Serijal će trajati od kraja Januara, počinje 29.01.2023. sa dva koncerta, pa do kraja Juna 2023.god, sa ukupno 10 koncerata, a nastupiće kako mladi i perspektivni muzičari, tako i decenijama prepoznatljivi bendovi, od Free Jazz-a,  Jazz-a, pa do Jam Session Bendova, i sa spojevima raznih muzičkih žanrova.

Program je namenjen publici iz Vojvodine, kako bi publiku upoznali sa izuzetnim Jazz muzičarima iz naše i susedne zemlje Mađarske.

U organizaciji Sokolskog Kulturnog Centra, Babel Arts-a, Doma Kulture, i Kovača Kulture, najbolji Mađarski savremeni Jazz i Fusion Jazz koncerti odabranih umetnika stižu u Novi Sad, uz podršku lokalnih Jam Session Bendova sastavljenih od najboljih muzičara iz Vojvodine.

Serijal otvaraju Mađarski virtouzi D.A.S. TRIO i lokalni Novosadski Jam Session bend CICINI CVORCI.

Grupa D.A.S. TRIO je osnovana 2014. godine u Budimpešti. Njihov cilj je da stvaraju jedinstven zvuk sa širokim spektrom emocija, koristeći jezik muzike da izraze svoja osećanja i ispričaju priče. Sviraju Jazz Fusion i Jazz Rock ali pojedinačni stil i ukus svakog člana benda ima veliki uticaj na jedinstvenost njihove muzike. Učestvovali su u više muzičkih takmičenja i postigli odlične rezultate. Radili su zajedno sa poznatim muzičarima kao što su Vincent Mascart, Luca Kezdy, Edina Szirtes “Mokus”, Peter Lukacs & Mike Gotthard. Njihov prvi istoimeni album izašao je 2015. godine. uz podršku programa "Cseh Tamás "

D.A.S.Trio:
Abel Marton Nagy- Kompozitor/Aranzer, Klavijaturista/Pijanista, Kantautor
Adam Sardi- Bas gitara / Kontrabas
Adonis Fabry- Bubnjevi



CICINI CVORCI - Muče vas bilo kakvi životni obrasci? Dovoljno je da konzumirate pola doze Čičinih Čvoraka. Oni će Vam pomoći da rasčlanite monotone situacije koje vas opterećuju, svaku od njih izvrnuće naopačke i istresti iz gaća. Tako će sve čega želite da se rastosiljate ustvari dobiti dobar gruv i mantru uz koju će stvari proći lakše nego ikad. Sloboda je da se ide u različitim pravcima. Čvorci tako lete! Nema predrasuda. Nema predubeđenja. Kažu nije cover bend, kažu nije ni autorski, ali je zato jedan jedini.

Sastav benda izgleda ovako:
Čiča: Nemanja Mihailović - vokal, fagot

Čvorci:
Vojislav Savkov – saksofon
Boris Hložan – gitara
Marko Ćurčić – bas gitara, aranžer
Ištvan Čik – bubnjevi
Ivan Aleksijević (Pančevac) – klavir



Sokolski Kulturni Centar želi dobrodošlicu svim ljubiteljima muzike na koncerte ovog serijala. Ovim programom želimo da u Novosadskom i Vojvođanskom regionu razvijemo redovnu bazu publike oko muzičkih Jazz i World Music događaja.

Datumi nastupa i imena izvođača preostalih koncerata iz ovog serijala biće naknadno objavljeni na našim društvenim mrežama, kao i na društvenim mrežama naših partnera u ovom projektu.

Dom Kulture u Sokolskom Domu
Početak: 21h
Ulaz: 300din

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..