Izložba „Unutarnji zapisi“ Gorana Mitića u KvArt BW

Izložba „Unutarnji zapisi“ Gorana Mitića u KvArt BW
sre, 11. januar 2023 - sub, 21. januar 2023
Beograd,

Izložba „Unutarnji zapisi“ umetnika iz Niša Gorana Mitića biće otvorena u sredu, 11. januara sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija. Posetioci će imati priliku da vide Mitićeve radove nastale tokom prethodne tri godine.  Ovi apstraktni motivi, rađeni mahom kombinovanom tehnikom na platnu, izraz su promišljanja i traženja sopstvenog likovnog jezika autentičnog umetniku i istovremeno predstavljaju rezultat potrebe da se iskažu dublje misli i osećanja  u vezi sa svetom u kom nastaju. Prema rečima umetnika, „Poniranjem u sopstveni umetnički svet kao i promatranjem sveta u kome živimo, pokušavam da zabeležim sve promene i transformacije nastale njihovom interakcijom.

Stvoreni svet na slikama je subjektivni doživljaj stvarnosti ali istovremeno i brana protiv nepravdi i zla koje sve više nosi ovo naše vreme, u kojem čovečanstvo preti da uništi samo sebe.“ U tom kreativnom procesu autor stvara apstraktne slike koje deluju kao spoj nežno razlivenih bojenih elemenata i hitrih, grubih poteza povučenih na papiru. Iako zamišljeni kao delovi nekoliko ciklusa, radovi su međusobno konceptualno i idejno povezani. „Postavku izložbe čine radovi nastali u poslednjih nekoliko godina. Podeljeni u par ciklusa: „Parče slobodnog neba”, „Mesečina”, „Zalazak”, ali sa istom niti koja ih povezuje, da ako svako od nas nađe neko svoje „parče slobodnog neba” možda će i ovaj svet biti malo bolje mesto za život.“, zaključuje Goran Mitić u propratnom tekstu izložbe.

Goran Mitić je rođen u Nišu 1989. godine. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Nišu na odseku za slikarstvo 2012. godine u klasi profesora mr. Katarine Đorđević. Master akademske studije završio 2013. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu. Priredio je deset samostalnih i učestvovao na preko sedamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a.

Izložbu „Unutarnji zapisi“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 21 januara 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

 


KvArt BW
TC Galerija -Bulevar Vudroa Vilsona 12, Beograd
<<  Februar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Putopisi, Intervjui..