KONCERT ANSAMBLA „RENESANS”

KONCERT ANSAMBLA „RENESANS”
pet, 18. novembar 2022, 19:00 h

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 18. novembra u 19 časova prisustvujete koncertu ansambla „Renesans”, četvrtom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Ansambl „Renesans” čine brojni renomirani muzičari, a pred publikom u Muzeju će nastupiti Tara Kostadinović, violina, Srđan Stanić, viola da gamba, Aleksandar Jovan Krstić, traverzo flauta, i Ljubomir Dimitrijević, traverzo i blok flauta.

Na programu su kompozicije Tobijasa Xjuma, Vilhelma Fridmana Baha, Jozefa Bodina de Boamortijea i Marina Maraisa.

Pored navedenih kompozicija, kao svojevrsna osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

<<  Februar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
     

Putopisi, Intervjui..