Izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a

Izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a
uto, 8. novembar 2022 - uto, 22. novembar 2022
,

Izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a, Velika galerija SKC, 8. novembar u 19h. Otvaranje drugog dela izložbe stvaralaštva dizajn sekcije Ulupuds-a zakazano je za večeras u 19h u Velikoj galeriji SKC-a. Na ovogodišnjoj izložbi biće predstavljeno 85 radova iz više dizajnerskih oblasti koji će pružiti uvid u aktuelne tendencije u dizajnu. Ova izložba se tradicionalno održava u organizaciji Dizajn sekcije ULUPUDS-a, a ove jeseni objedinjuje radove 53 umetnika koji su svoj talenat iskazali u različitim medijima.

Na ovoj grupnoj izložbi jedinstvenog estetskog senzibiliteta savremenog čoveka, dizajn, kao prepoznatljivost vizuelnog identiteta naše svakodnevnice, predstavljen je i prikazan kroz radove iz oblasti grafičkog i veb dizajna, štampane materijale, knjige, kataloge, logotipe, ali i kroz dizajn upotrebnih i dekorativnih predmeta, industrijski, modni i dizajn enterijera.

Da bi realizovali svoje ideje, unapredili i negovali estetiku svog izraza, umetnici stvaraju  vizuelno ubedljiva i čitljiva rešenja u kojima dominira autorski izraz svakog ponaosob.

Na izložbi pred nama, poetika dizajna uspostavlja određene profesionalne standarde, pa tako na odabranim radovima uočavamo segmente darovitog, autentičnog, prepoznatljivog, posvećenog, zabavnog karaktera svakog od izabranih autora koji su svojim ličnim zalaganjem učinili mnogo za afirmaciju i budućnost srpskog dizajna kao posebnog segmenta kulture i umetnosti na našim prostorima.

Izložbu možete pogledati do 22. novembra.


SKC
,
<<  Januar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..