12. ČELO FEST

12. ČELO FEST
pon, 19. septembar 2022 - ned, 25. septembar 2022

Čelo fest, festival posvećen umetnosti sviranja na violončelu, dvanaesti put se održava u Beogradu. Posle pauze od nekoliko godina, neverovatnom energijom pojedinaca, obnovljen je ovaj prestižni događaj. Prošlogodišnje izdanje festivala nazvano "Buđenje" ponovo nam je dovelo na beogradske scene izuzetne inostrane goste violončeliste, a uz njih su uvek bile i naše brojne snage, kako mladih, tako i iskusnijih srpskih violončelista. Ove godine od 19. do 25 septembra sa nama će biti kolumbijski majstor violončela i laureat najvećih svetskih takmičenja Santjago Kanjon-Valensija, srpski violončelista Petar Pejčić, koji je laureat i najmlađi finalista poslednjeg izdanja Takmičenja Kraljice Elizabete, kao i naš ansambl najboljih srpskih violončelista.

Prema tradiciji biće održano nekoliko majstorskih kurseva i prezentacija.

Čelo Fest biće zvanično otvoren 19. septembra, kada od 20.30 časova publiku u Atrijumu Kapetan Mišinog zdanja očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla Viva Čelo koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF-a.

U oktetu najboljih srpskih violončelista, koji će upriličiti bogat program, nalaze se, pored Dragana Đorđevića, Sandra Belić, Marko Miletić, Jan Kristof, Dejan Božić, Nevena Busarac, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković
Na programu koncerta će se naći dela sledećih kompozitora: Villja-Lobos, Pjacola, Kajzer-Lindeman, Fore, Šostakovič, Norman/Bart, Bakaraš, Poper.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima po jedinstvenoj ceni od 500 dinara. Takođe, za koncert otvaranja Čelo FEST-a, moguće je kupiti ulaznice na veče koncerta od 18 časova na ulazu u koncertni prostor.

PROGRAM ČELO FEST-a

Ponedeljak, 19. septembar u 20.30, Atrijum Kapetan Mišinog zdanja – otvaranje (u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u alternativnom prostoru)

Ansambl Viva Čelo: Dragan Đorđević, Sandra Belić, Marko Miletić, Jan Kristof, Dejan Božić, Nevena Busarac, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković, violončela

Sreda, 21. septembar u 20.00
Koncert mladih čelista

Četvrtak, 22. septembar u 20.00, Sala Beogradske filharmonije
Petar Pejčić, violončelo, Natalija Mladenović, klavir

Nedelja, 25. septembar u 20.00, Sala Beogradske filharmonije
Santjago Kanjon-Valensija, violončelo

Majstorske kursevi održaće: Atila Pastor, Danijela Milutinović Nenić, Aleksandar Latković, Santjago Kanjon-Valensija

Prodaja ulaznica na blagajni Beogradske filharmonije za koncerte u Sali Beogradske filharmonije, kao i online i na prodajnim mestima Ticket Vision (Dom omladine i TC Ušće)

Takođe, za koncert otvaranja Čelo FEST-a, moguće je kupiti ulaznice na veče koncerta od 18 časova na ulazu u koncertno prostor.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..