Pozorišna predstava "Dok bude LOVE, biće i para"

Pozorišna predstava
sre, 15. jun 2022, 20:00 h
Beograd,

Pozorišna predstava Puls teatra "DOK BUDE LOVE, BIĆE I PARA" po tekstu i u režiji Monike Romić, biće odigrana u Centru za kulturu "Vlada Divljan" 15. juna 2022. godine sa početkom u 20.00. REČ AUTORA: “Dok bude LOVE, biće i para” je predstava koja pred gledaoce donosi NADU, iskrenu LJUBAV prema profesiji i VERU u uspeh. A kada sretnemo na sceni te tri težnje, nastaje naša urnebesna (tragi)komedija koja u jednom i mistikuje i demistikuje pozorišni prostor van scene. Predstava je nastala po istinitim događajima, kroz priču glumica koje nemaju stalni angažman a zatičemo ih u pokušaju da naprave ‘smešnu’ predstavu “Kako zaraditi pare” da bi preživele, a u istom i zadovoljile publiku.

Pokušavajući da spoje zabavno sa umetničkim, očajnički se boreći za “to malo duše” koje je ostalo, one će se truditi da prevaziđu bedu i boriće se za sjaj pozorišta.

Ukratko, siže predstave bi bio sledeći: dve honorarne glumice na kraju sezone, ne znaju kako da prežive letnju pauzu i dolaze na ingenioznu ideju da same naprave predstavu ‘Kako doći do para’, da ih ne košta ništa a da bude urnebesno smešna. One kroz proces stvaranja predstave, prolaze kroz razna emotivna stanja, koja su uobičajena u kreativnom procesu, često uključujući publiku da im ‘pomogne’. Gledaoci će kroz prizmu glumica, prepoznati istinu i muku, nasmejati se načinima i pokušajima naših glumica da zarade pare a u istom će prepoznati sami sebe.

U prvom delu procesa predstave će se naći priče iz glumačkog miljea, publika će imati priliku da ‘zaviri’ iza scene i da oseti vibraciju teatra kao i da vidi kako nastaje jedna predstava. Te priče će se kroz improvizaciju pretvoriti u scene koje vode naše glumice i publiku kroz tragikomične situacije do potpune katarze.

Ovom predstavom, između ostalog, ukazujemo na status današnjeg umetnika, koji teško da može da opstane, u današnjem svetu, ukoliko ne ‘multitaskuje’ i balansira izmedju zabave i umetnosti ali isto tako, pritisnuti takvom stvarnošću, dolaze do novih otkrića u svom kreativnom biću. Publika će se prepoznati u situacijama u kojima se i ona nalazi svakodnevno u borbi za život i ta zajednička istina naših glumica i gledalaca, će ih spojiti a slatko će se nasmejati sami sebi. Ali će se, na samom kraju, zamisliti i zapitati šta smo želeli a šta smo ostvarili u životu do sad. I šta bi trebalo menjati po tom pitanju.

Prikazaćemo sjaj ali i bedu pozorišta jer kao što sve u životu ima belu ali i crnu stranu, takva je i ova naša predstava – sa paletom raznih boja izmedju.

"Ova zavesa ne deli
Zlatno na crno i belo,
Iza nje se crni i beli
I plavi, zlatno celo!"

Putujuće pozorište Šopalović, LJ. Simović

Ipak, ovo je jedna optimistična predstava, “Dok bude love, biće i para” posvećujemo svim umetnicima, glumcima i svim ljubiteljima pozorišta i žive reči na sceni – za onaj svet u koji, ako ne veruješ – ne može ni da postoji.“Mi smo građa od koje se prave snovi i naš mali život nam je snom zaokružen” V. Šekspir.

Tekst i režija: Monika Romić
Dramaturg: Slavica Ljujić
Scenograf, dizajn plakata i programa: Nevena Šurlan
Kostimograf: Sonja Kotorčević
Fotografija: Lazar Mandić

IGRAJU: Gđa Žurka: ANA ĆUK; Gđa Ford: JELENA CVIJETIĆ; Badža: IGOR LAZIĆ - NIGGOR / LAZAR MAKSIĆ; Gđa Pejdž: MONIKA  ROMIĆ (iz offa); Vitez Falstaf: ALEKSANDAR  TRMČIĆ; Plemić Fenton: UGLJEŠA  SPASOJEVIĆ
                                                                                                                                                                                                        
Autor fotografija: Lazar Mandić


CZK Vlada Divljan
Metropolita Petra 8, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..