HERNAN CATTANEO I JIMI JULES NA OTVARANJU BARUTANE OVOG VIKENDA

HERNAN CATTANEO I JIMI JULES NA OTVARANJU BARUTANE OVOG VIKENDA
pet, 13. maj 2022 - ned, 15. maj 2022
,

Ovog vikenda, jedna od najpopularnijih bina na Kalemegdanu okuplja najpoznatija imena elektronske muzike i otvara novu klupsku sezonu. Vikend otvaranja Barutane počinje u petak 13. maja, kada će biti održana prva Gather Together žurka – uz ekskluzivni back2back set muzičara i visoko cenjenog andergraund DJ-a Jimija Julesa i miljenika regionalne publike Kristijana Molnara. Jimi Jules je krajem prošle godine, neposredno pred prvo gostovanje u Beogradu, objavio hit singl „My City’s on fire“ koji je „zapalio“ klupske podijume i top liste, a krajem marta meseca izašao je i album „+“.

Jimi Jules vraća se u Beograd da zajedno sa Kristijanom Molnarom publiku povede na specijalno putovanje kroz mistični svet umetničke kreacije i otvori sezonu letnjih žurki na Kalemegdanu.  

Naredne večeri legenda progressive scene, Hernan Cattaneo, argentinski DJ koji je „naterao“ ceo svet da pleše s njim vraća se u Barutanu, na svoj tradicionalni nastup. Kult ovog muzičara egzistira širom sveta, a njegovi obožavaoci ga zovu El Maestro. Hernan Cattaneo je mnogo više od izvođača, jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu i jedan od dobitnika priznanja za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa. Njemu će se pridružiti mlađi kolega i saradnik, italijanski DJ Graziano Raffa, kao i veteran beogradskog klabinga DJ Aćim.

Do kraja maja publika Barutane imaće priliku da uživa u jubilarnom hiljaditom koncertu legendarnog novosadskog punk rock benda Atheist Rap koji će biti održan u petak 20. maja, od 20 časova. Tom prilikom ovaj sastav proslaviće i 33 godine karijere.

Nešto kasnije te večeri na bini će se naći i vodeća zvezda progressive trance scene Neelix, koji je sa preko 120 nastupa godišnje hedlajner festivala među kojima su: Dreamstate, Tomorrowland, Universo Parallelo, Mayday, Nature One, Electric Daisy Carnival i Boom. Domaću podršku pružiće mu predvodnici lokalne trance scene: Stole iz Xperimenta i Aquapipe, Sivi i Albert iz organizacije Goasapiens.

Subota 21. maj rezervisana je za live nastup jednih od najcenjenijih predstavnika detroitske techno scene Octave One. Oni su više od elektronskog benda, njihov live nastup je iskustvo koje pomera granice prostora, zvuka, i mogućnosti muzike u realnom vremenu. U svom live nastupu, ovaj dvojac transformiše sintisajzere i sekvencere u instrumente funka, house-a i simfonijskih bitova. Braći iz Detroita će se pridružiti beogradski techno producenti i DJ-evi Alexandar Ivković i Mihajlo u back2back setu, kao i Nikola Vemić koji često kombinuje sirovi house sa techno zvukom pomešanim sa funk i disco melodijama.

Čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u nedelju 22. maja, od 20 časova, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Live for Live“. Svoj povratak u rodni grad i proslavu dve decenije na sceni Ana Popović sa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti u Beogradu, budući da se ne dešavaju baš često.

Poslednjeg petka u maju mesecu u Barutani će po prvi put nastupiti autentična predstavnica evropskog andergraunda Lilly Palmer. Uz moćne, impulsivne techno i melanholične deep zvuke, intrigantne melodije i uzbudljive bas linije, Lilly Palmer stvara jedinstven i energičan vajb šaljući svoju publiku na putovanje u drugu muzičku dimenziju.

Sledeće večeri ljubitelji progresivnog zvuka imaće priliku da uživaju u Lost & Found Showcase žurci na kojoj će nastupiti Guy J, jedan od vodećih DJ-eva i producenta izraelske elektronske muzičke scene, koji je poznat po svom jedinstvenom zvuku i muzičkom talentu. Te večeri njegov gost biće melodični čarobnjak Roy Rosenfeld, a domaćin mladi i talentovani producent i DJ Hobin Rude iz organizacije Progresivna Suza.

U junu mesecu na programu Barutane su dva koncerta regionalnih legendi – sastava Hladno pivo, nastupi pionira drum’n’bassa – Ronija Size-a i LTJ Bukema uz pratnju Dynamite MC-ja, koncert jednog od najperspektivnijih izvođača savremene regionalne trap scene z++, gostovanje predstavnika pariske andergraund scene – Traumera, kao i setovi londonskog techno i house producenta i DJ-a Mella Dee-ja i austrijskog house i disco muzičara – Demuje, dok je početak jula rezervisan za live nastup berlinskog producenta Bena Böhmera.

Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, kao i Cooltix onlajn platforme.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..