Premijera pozorišne predstave Na litici u Pančevu i Beogradu

Premijera pozorišne predstave Na litici u Pančevu i Beogradu
ned, 8. maj 2022 - pon, 9. maj 2022
Beograd, Srbija

U Kulturnom centru Pančeva 8. maja, od 19:30h na Maloj sceni, premijerno će biti odigrana predstava „Na litici" u režiji Zorana Zarubice. „Na litici" po komadu „Norveška danas", švajcarskog pisca Igora Bauersime, je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastao po istinitoj priči. U predstavi igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović. Kostimografkinja je Suna Kažić, autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

Na četu Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama.

Nakon premijere u Pančevu, uslediće premijerno izvođenje u Beogradu 9. maja, od 20h, u Dorćol placu, na programu Reflektor teatra. A do kraja ove pozorišne sezone, predstava će gostovati u Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Lazarevcu i Kraljevu.

Turneja ove predstave, u organizaciji udruženja "Budi" iz Pančeva, podržana je od strane Vlade Švajcarske, u okviru prvog poziva za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata i partnerskih projekata programa Kultura za demokratiju.

Program Kultura za demokratiju podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji tako što, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.

Foto: Jana Stanisavljević, dozvoljeno za objavljivanje.


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..