BOŠKO ATANACKOVIĆ - SAMOSTALNA IZLOŽBA RADOVA

BOŠKO ATANACKOVIĆ - SAMOSTALNA IZLOŽBA RADOVA
sre, 19. januar 2022 - ned, 30. januar 2022
Beograd,

Otvaranje samostalne izložbe Boška Atanackovića je u sredu 19. januara od 19 časova u Galeriji ULUS, Knez Mihailova 37. Kroz višedecenijsku umetničku karijeru, rad Boška Atanackovića je zasnovan na sprezi vizije profesionalnog slikara i vazduhoplovnog inženjera, te i projektanta metalnih konstrukcija. U Galeriji ULUS-a izlagao je 1997. i 2010. godine. Publika će biti u prilici da na trećoj samostalnoj izložbi Boška Atanackovića u Galeriji ULUS vidi radove koji obuhvataju jedan broj slika, metalnih konstrukcija i poslednju od bespilotnih letelica kao najnoviji deo njegovog opusa u kome je pomenuta sprega osetna bez obzira na konkretan materijal pojedinačnog dela.

Boško Atanacković je rođen 1940. u Beogradu. Godine 1969. diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu (vazduhoplovni smer), a 1972. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (slikarski smer), u klasi prof. Ljubice Sokić. Od 1970. do 2005. god. radio je u Vazduhoplovnotehničkom institutu u Beogradu na poslovima Strukturalne mehanike i Proračuna čvrstoće vazduhoplovnih konstrukcija. Ispred Instituta je učestvovao na 16 domaćih i međunarodnih skupova iz Nacrtne geometrije, Analitičke geometrije, Informatike, Opšte mehanike...

Član ULUS-a postao je 1976. godine. Do sada je imao 34 samostalne izložbe i preko 200 grupnih, kako u zemlji, tako i u inostranstvu (Francuska, Švajcarska, Panama, Kuba, SAD, Francuska, Španija, Belgija, Engleska i Italija). Dobitnik je nagrade „Zlatno dleto“ za skulpturu „Stub sa dve grane“ na Prolećnoj izložbi ULUS-a za 2009, kao i drugih vrednih nagrada za skulpturu, keramiku i inženjerske projekte.
 
Izložba će biti otvorena do 30. januara 2022.
 


Galerija ULUS
Knez Mihajlova 37 , Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..