Promocija romana Sava Bojovića „Put Lučice”

Promocija romana Sava Bojovića „Put Lučice”
pet, 24. decembar 2021, 19:00 h

Promocija prvog romana Sava Bojovića „Put Lučice” (Treći Trg i Srebrno drvo, Beograd, 2021), biće održana u petak, 24.12. u 19h, u Jazz Cafe Baru Mestašce, Gospodar Jevremova 25. U programu učestvuju: Savo Bojović, autor, Filip Feti Dautović, filmski producent i univerzitetski profesor, Dejan Matić, urednik, uz muzičku podršku solistkinje Sare Španović. Polazeći od prepoznatljivih beogradskih i eksjugoslovenskih toponima i karakterističnih likova iz kraja, preko evropskih aerodroma i skrivenih uličica svetskih metropola, na kojima se razotkrivaju sjaj i beda savremene Evrope, Bojovićev junak istovremeno je i putnik, ali i posmatrač sopstvenog putovanja.

U nastojanju da popuni prazninu nastalu zbog intimne traume, te da sagleda svoje mesto na kulisama hiperkapitalističkog, materijalistički ustrojenog, digitalnog sveta, ovaj umnogome generacijski reprezentativan junak pokušaće da između dve ponuđene opcije, business or pleasure, ipak izabere – sebe. // Srđan Gagić

Savo Bojović rođen je 1992. godine u Beogradu. Osnovne studije komunikologije završio je na Erasmus Univerzitetu u Roterdamu, a master studije iz filmske teorije na univerzitetu ELTE u Budimpešti. Zaposlen je kao predavač na FEFA fakultetu u Beogradu. Poeziju na engleskom jeziku objavljivao je u međunarodnim književnim časopisima. Rukopis njegovog prvog romana Put Lučice nagrađen je na konkursu za prozu Trećeg Trga i Beogradskog festivala poezije i knjige.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..