UNIVERZALNI DIZAJN U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA

UNIVERZALNI DIZAJN U KULTURNOM CENTRU BEOGRADA
pon, 25. oktobar 2021 - pon, 1. novembar 2021

Kulturni centar Beograda u saradnji sa ekspertima za pristupačnost i uz podršku Ministartstva kulture i informaisanja Republike Srbije, pokreće dugoročni projekat Univerzalni Dizajnkoji će biti predstavljen 25. oktobra i 1. novembra ove godine. Projekat će biti realizovan kroz nekoliko faza. U prvoj fazi serijom radionica organizatori žele da podignu svest o važnosti kulture bez barijera kao i postizanju univerzalnih rešenja u cilju potpunog uključenja osoba sa invaliditetom u programe kulturnih institucija.

Univerzalni Dizajn rešava prepreke sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, starije osobe, deca i druge populacije koje se obično zanemaruju u procesu dizajniranja

Pored upoznavanja sa osnovama upotrebe znakovnog jezika kroz pokret, tokom radionica biće reči o predlozima kako da programe koje kreiramo budu jednako pristupačni i osobama sa invaliditetima, kako da prepoznamo prave potrebe ovih korisnika, kako da na njih odgovorimo i kako da ih ravnopravno uključimo u sve programae  koje realizujemo unutar naših institucija.
 
Radionice su namenjene pre svega zaposlenima u javnim institucijama kulture u Beogradu i Srbiji, onima koji kreiraju programe u oblasti kulture i umetnosti, edukatorima, kao i svima koji su zainteresovani da sarađuju sa nama.
 
Angažovani predavači na našim radionicama su: Ljupka Mihajlovska, Bojana Rudić Počuč, Marko Pejović i Ivana Bućko.
 
Prijave za radionice se vrše prijavom putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pozivom na telefon 011 2622 757, a kompletan raspored predavanja je dostupan na sajtu www.kcb.rs

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..