Drugo izdanje Noći književnosti u Novom Sadu

Drugo izdanje Noći književnosti u Novom Sadu
sub, 18. septembar 2021, 18:00 h - 20:00 h
Novi Sad, Srbija

Subota 18. septembar od 18.00 do 22.00 - Više prostora u Podgrađu, Petrovaradin - Noć Književnosti u Novom Sadu je literarna manifestacija, nastala na incijativu novosadskog ogranka Francuskog instituta u Srbiji, klastera kulturnih instituta zemalja Evropske Unije – EUNIC Srbija, i Fondacije “Novi Sad evropska prestonica culture”, a u sklopu manifestacije Kaleidoskop kulture koja traje od 2. do 30. septembra 2021. U osnovi manifestacije je predstavljanje književnih dela pisaca zemalja učesnica, koja su u prethodne četitri godine objavljene i distribuirane u Srbiji, na srpskom jeziku.

Svaki autor je prisutan tokom cele večeri na jednom mestu u Podgrađu Petrovaradina. Uz njega su prisutni glumica ili glumac sa Akademije Umetnosti u Novom Sadu koji čitaju odlomke iz dela, kao i moderator koji vodi razgovor sa autorom. Moderatori svih razgovora su književnici, kniževni kritičari, novinari ili profesori.

Publika je ta koja se uz pomoć plana kvarta koji se nalazi u programu festivala, kreće od mesta do mesta i bira kojem će čitanju i u koje vreme prisustvovati. Vrlo je važno usvojiti princip da sva čitanja počinju simultano svakog punog sata tokom večeri, i da je između svakog ostavljeno oko 10-15 minuta kako bi se stiglo na sledeću lokaciju.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..