37. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

37. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL
uto, 26. oktobar 2021 - ned, 31. oktobar 2021
Beograd,

Dom omladine Beograda od 26. do 31. oktobra 2021. predstavlja 37. Beogradski džez festival, pod sloganom „DŽEZ PLAMEN“ / „JAZZ FLAME“. Ove godine se održava 37. izdanje Beogradskog džez festivala, kojim se istovremeno navršava pola veka od rođenja manifestacije, 1971. godine. Festival će, zbog obeležavanja velikog jubileja, u punom formatu trajati šest dana, a održaće se i jedan „plus“ koncert u Domu omladine, kao i gostovanje u Novom Sadu – ukupno nedelju dana najboljeg savremenog džeza iz celog sveta u Srbiji!

U salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiće 25 sastava, sa preko 100 muzičara iz 18 zemalja, sa 3 kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora sa srpske džez scene – onih koji predstavljaju našu budućnost.

Slogan festivala je „Džez plamen“ / „Jazz Flame“, u skladu sa jedinstvenom godišnjicom, retkom i u sredinama sa većom džez tradicijom od naše. Kada je Beogradski džez festival osnovan 1971. godine, niko nije mogao da pretpostavi da će plamen džeza kod nas biti tako dugovečan i da će iz godine u godinu obasjavati ovu sredinu smelom muzikom. Tradicija festivala nalaže da i ove godine očekujemo umetnički vrhunske koncerte koje ćemo dugo pamtiti.

Uprkos poznatim okolnostima, BDŽF nije ni prošle godine izgubio korak i održan je uživo kao jedan od retkih džez festivala u Evropi koji se odvažio to da učini. Tim Doma omladine Beograda, kao organizator, zaslužuje sva priznanja. U ovom času nije vreme za rekorde u posećenosti, nego u istrajnosti i veri u sebe. Naša publika, koja dokazano već decenijama voli džez, zaslužuje ovakav festival. On je naš ponos i u svetskim okvirima, kao najstariji i najpoznatiji međunarodni džez festival koji se odvija u Srbiji.

U prilogu su informacije o prvih šest izvođača čija imena objavljujemo, a koji će biti deo bogatog programa ovogodišnjeg, slavljeničkog Beogradskog džez festivala.

Ograničen broj vaučera za komplete ulaznica 37. Beogradskog džez festivala se može nabaviti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda. Aktuelna cena vaučera je 3000 RSD, a obuhvata sve koncerte u glavnom programu festivala (13 koncerata).

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja.

Organizator festivala je Dom omladine Beograda.

Beogradski džez festival je, po pozivu, član Evropske džez mreže (Europe Jazz Network).

Pokrovitelji 37. BDŽF: Grad Beograd – Gradska uprava – Sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Prijatelji 37. BDŽF: Lukoil, SOKOJ, DPC Networks.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..