GOSTOVANJE OPERE SANKT PETERBURGA

GOSTOVANJE OPERE SANKT PETERBURGA
sub, 26. jun 2021
,

Danas je u Hotelu Zepter održana konferencija za medije povodom gostovanja Opere Sankt Peterburga. Na konferenciji su govorili: Evgenij Maligin, direktor „Opere Sankt Peterburga”; Jurij Aleksandrov, narodni umetnik Rusije i umetnički direktor „Opere Sankt Peterburga”; Ivana Vujić Kominac, upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu; Andreja Rackov, generalni direktor i direktor Opere i baleta Madlenianuma, i najavili četvrto gostovanje ovog kamernog muzičkog teatra u našem gradu sa sledećemi programom:

- 26. jun u 20 časova, Narodno pozorište u Beogradu – opera R. Štrausa ELEKTRA
- 27. jun u 19 časova, Opera i teatar Madlenianum - Gala koncert u dva dela

REMEK-DELA SVETSKE KLASIKE
- 28. jun u 19 časova, Opera i teatar Madlenianum – opera A. Dargomižskog ESMERALDA

Državni kamerni muzički teatar – „Opera Sankt Peterburga” jedno je od najpoznatijih i najboljih muzičkih pozorišta u Rusiji i van nje. Njegov osnivač i stalni umetnički rukovodilac, narodni umetnik Rusije Jurij Aleksandrov, poznat je po svojim stvaralačkim eksperimentima i neočekivanim rediteljskim rešenjima.
 
Povodom izvođenja ove dve predstave Jurij Aleksandrov kaže: „Esmeralda i Elektra su naše dve najnovije premijere koje su nam veoma značajne i drage. Čini mi se da će Esmeralda biti bliža srpskoj publici jer je tako i u Rusiji. Delo velikog ruskog kompozitora A. Dargomižskog je bilo neopravdano zaboravljeno. Mi smo ga obnovili i prikazali publici sa velikim uspehom. Elektra se često igra u Evropi, ali u Rusiji ne. To je naša najnovija predstava, premijera je bila ove godine. Nadam se da će srpska publika, sa kojom smo u veoma prijateljskim odnosima, biti zadovoljna našim dolaskom jer će „Opera Sankt Peterburga” izvesti svoje najnovije predstave koje još nije videla cela Rusija.“

Solisti će, u pratnji simfonijskog orkestra “Opere Sankt Peterburga”, beogradskoj publici predstaviti i koncertni program Remek-dela svetske klasike u Madlenianumu 27. juna u 19 časova. Na programu su arije i dueti iz najpoznatijih opera ruskih i inostranih kompozitora: P. Čajkovskog, Ž. Bizea, V. A. Mocarta, R. Ščedrina, L. Deliba, A. Alabjeva, Đ. Verdija i drugih.

Šire saopštenje u prilogu, fotografije Marat Shakhmametyev.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..