Nagrada najperspektivniji mladi umetnik za 2020. i novogodišnji koncert

Nagrada najperspektivniji mladi umetnik za 2020. i novogodišnji koncert
ned, 3. januar 2021
Beograd,

ArtLink i Kolarčeva zadužbina tradicionalno započinju novu kalendarsku godinu, koncertom mladog umetnika, laureata prestižne godišnje nagrade Najperpektivniji mladi umetnik, koju ArtLink dodeljuje po petnaesti put, u nedelju, 3. januara 2021. godine, u 12 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Program: Paganini, Brams, Čajkovski, Sarasate.
Ulaznice za koncert u prodaji su na Bagajni Kolarčeve zadužbine. ArtLink nagrada Najperspektivniji mladi umetnik u 2020. godini, pripala je mladoj violinistkinji Dunji Kalamir. Dunja Kalamir, položivši audiciju 2013. godine, sa osam godina postala je jedan od najmlađih mladih umetnika koje je ArtLink uključio u svoj program za mlade talente. 

Kao učenica Muzičke škole "Vojislav Vučković", u klasi profesorke Biljane Stevanović, a danas kao student Univerziteta umetnosti u Gracu, u klasi naše čuvene violinistkinje Vesne Stanković, Dunja Kalamir učestvovala je u mnogim programima ArtLinka uključujući cikluse koncerata kamerne muzike u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, solo nastupe sa kamernim orkestrom ArtLink mladi virtuozi i Kamerata Balkanika sa umetnicima kao što su Stefan Milenković, Ana Tifu, Pavel Doležal, Ištvan Vardai, Konstantin Adrian Grigore, Bendžamin Hamhouts i mnogi drugi.

Uprkos pandimiji, Dunja Kalamir, u toku 2020. godine nastupala je kao solista sa Kameratom Janaček u Sarajevu, u sklopu ArtLinkovog projekta za mlade talente "Balkan - Višegrad", na koncertima u sklopu ArtLink festivala na Beogradskoj tvrđavi, zatimi u Tirani, u Amfiteatru, kao solista sa orkestrom Kamerata Balkanika i belgijskim dirigentom Hamhoutsom i poljskim violinistom Filipm Čviževičem, kao i u Konaku kneginje Ljubice na završkom koncertu projekta za mlade talente podržanim od Međunarodnog Višegradskog fonda.

ArtLink nagrada realizuje se ove godine u saradnji sa Kamernim orkestrom Belgije, koji dodeljuje dva solo nastupa Dunji Kalamir, u Belgiji u sezoni 2021. godine.


Kolarac
Studentski trg 5, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..