Trčanjem protiv Kovid-a za bebe superheroje

Trčanjem protiv Kovid-a za bebe superheroje
sub, 7. novembar 2020

U subotu 7. novembra u 11 sati trkači širom Srbije obeležiće kraj trkačke sezone humanitarnom trkom u formi treninga Trčanjem protiv Kovid-a za bebe superheroje! Trčaće se 5k, 10k i 15k na Dorćolu i Novom Beogradu ali i u Mladenovcu, Šapcu, Knjaževcu i drugim gradovima Srbije. Trkači koji će trčati Na daljinu će startovati u isto vreme kada i trkači u Beogradu (u 11h,11:20h i 11:40 sati). Najbrže trkače i trkačice u sve tri trke čekaju i simbolične nagrade. Nakon trke od 14 sati u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43/ulaz sa malih stepenica) , gde će se takođe nalaziti start i cilj trke, održaće se predavanje namenjeno najmađim trkačima i njihovim roditeljima a pod nazivom Evolutivne promene i fizički razvoj dece koje će održati glavni koordinator trenera u AK RANNING Ivan Čurović. 

Rezervacija mesta za predavanje je obavezna putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a broj mesta ograničen kao i za samu trku. Predavanje će biti emitovano online putem YT kanala @RUNNINGSerbia.

S obzirom da se upravo u novembru obeležava Svetski dan prevremeno rođenih beba sva prikupljena sredstva biće donirana Institutu za neonatologiju za nabavku neinvazivnog aspiratora.

Sedamnaesti novembar je Svetski dan prevremeno rođene. U obeležavanju ovog događaja učestvuju mnogobrojna udruženja roditelja, profesionalne organizacije, kompanije i pojedinici u celom svetu. Ovaj dan je od 2011. godine uvršten u kalendar Svetske zdravstvene organizacije kao dan podizanja svesti o svim izazovima sa kojima se susreću prevremeno rođene bebe i njihove porodice.

Jedna od deset beba rodi se pre vremena, širom sveta. Tako se svake godine pre vremena rodi 15 miliona beba. U Srbiji se godišnje rodi više od 4.000 takvih beba. Prevremen porođaj se definiše kao porođaj tri i više nedelja pre termina. Prevremeni porođaj je ozbiljan zdravstveni problem, a mnoge bebe izgube bitku za život. Bebe koje se rode pre vremena često imaju probeleme sa disajnim putevima, sluhom, vidom, poteškoćama u razvoju. Bebe koje su na svet došle ranije, u proseku, provedu prvih 50 dana života u Institutu za neonatologiju.

 Organizator humanitarne trke u formi treninga je AK RUNNING. Podrška i koorganizator trke je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Abela pharm, Sensa i KROKODILov Centar.  

Za više informacija kontaktirajte nas na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili nas pratite putem sajta www.running.rs i društvenih mreža @runningserbia.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..