Izložba “INTER/AKCIJA 2020.”

Izložba “INTER/AKCIJA 2020.”
uto, 3. novembar 2020 - pet, 20. novembar 2020
Beograd,

Od 3. do 20. novembra 2020. u Galeriji Doma omladine Beograda, zajednička izložba Inter/Akcija 2020. obeležiće petu godinu održavanja još jednom izložbom, nastalom kao produkt saradnje i komunikacije studenata Fakulteta likovnih umetnosti sa studentima Odeljenja za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu univerziteta u Beogradu. Zahvaljujući dobro razvijenom kontaktu i dijalogu, misija započeta posetama godišnjoj izložbi studenata FLU, realizovaće se u Galeriji Doma omladine. Izložba će otkriti nova promišljanja i prikazati rezultate studenata koji su svojim uspešnim radom i zalaganjem odabrani da izlažu na Inter/Akciji.

Ovakva forma izložbe, specifične koprodukcije i različitog tematskog sadržaja, omogućava prikaz razvoja savremene umetničke scene i savremenih tema i tedencija, i čvrste težnje za ispitivanjem granica umetnosti.

Izložbu će pratiti katalog izrađen od strane studenata istorije umetnosti, zasnovan na razgovorima sa mladim autorima dela.

Sa Fakulteta likovnih umetnosti učestvuju:
LAZAR STOJIĆ
ALEKSANDRA MARIĆ
LENA MILOVANOVIĆ
NEBOJŠA YAMASAKI VUKELIĆ
STEFAN LUKIĆ
TEODORA NIKOLIĆ
TEODORA RAKIDŽIĆ
ŽIVANA MIJAILOVIĆ

Sa Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta učestvuju:
JOVANA TRIFULJESKO
LORA MILUTINOVIĆ
MILENA ANTONIJEVIĆ
SOFIJA SIMIĆ
NEVENA BOGOJEVIĆ
BOJANA JOVANOVIĆ
KRISTINA ARMUŠ

Mentori projekta: doc.dr Biljana Đurđević (Fakultet likovnih umetnosti), prof.dr Olivera Parlić (Fakultet likovnih umetnosti), dr Nataša Kokić (Fakultet likovnih umetnosti), dr Ana Ereš (Filozofski fakultet).
Koordinatorka projekta: Kristina Armuš

Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..