Samostalna izložba slika Damira Stančića

Samostalna izložba slika Damira Stančića
sub, 31. oktobar 2020, 14:00 h

U subotu 31. oktobra u 14:00 časova u prostoru BW Experience, Hercegovačka 14, umetnička inicijativa Kvart BW i Galerija ŠTAB, izložbom “Sugar free” autora Damira Stančića TA2, nastavljaju ovogodišnju izlagačku sezonu. Na Stančićevoj izložbi beogradska publika imaće priliku da pogleda slike koje su nastale u poslednje dve godine. Selektovanim radovima, od kojih većina do sada nije izlagana, Stančić upozorava na nestajanje jednog vida urbane kulture, kao i na poplavu brendinga u svakodnevnom životu.  Muzička podrška na otvaranju biće DJ Ojša. Izložba će biti otvorena za posetioce do 07.11.2020. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 16 do 20 sati.

Damir Stančić - TA2 je predstavnik beogradske ulične umetnosti koji se priključuje redovima urbane gerile domaćoj publici već poznatih imena TKV, Pijanista, Artez, Junk, Rage, Lortek, ili svetskih umetnika kao što su Banksi, Blu, Broken Fingaz Crew ili C215. Kao iskusni tattoo umetnik, prelazeći u novi medij kroz radove koji koriste šablone, tagove i kaligrafiju oslikane direktno na platnu ili medijapanu, Stančić spaja progresivni pop, advertajzing i svoj specifični omaž poznatim glumcima, muzičarima, književnicima i ostalim urbanim legendama.

Kako je globalna pandemija zaustavila veći deo sveta, vrednost street art-a svih svetskih metropola značajno raste. Ulični zidovi ulaze u sve domove, prenoseći poruku distopičnog društva izgubljenog u formatu slike. Baš kao i Banksi čiji radovi upozoravaju na opasnosti konzumerizma i propuste ksenofobičnih vlasti, Stančić upozorava na nestajanje jednog vida urbane kulture, kao i na poplavu brendinga u svakodnevnom životu. Stančić prelazi liniju između estetike i jezika, i podjednako je prihvaćen od strane mladih ljubitelja umetnosti kao i od poznavalaca street art-a. Njegova dela, bilo da ih šablonira na ulicama, prodaje u galerijama ili izlaže u muzejima, puna su humora i metafora koje nadilaze jezičke barijere, nudeći upečatljivu kakofoniju velegrada.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..