Lehar debituje @Barutana

Lehar debituje @Barutana
pet, 19. jun 2020
,

Jedan od producenata i di-džejeva izdavačke kuće Diynamic – Lehar, nastupiće po prvi put u Barutani u petak 19. juna. Lehar je poznat po emotivnim kompozicijama i setovima, a za sebe kaže da i dalje uspeva da sačuva mladalačku strast prema muzici i žurkama. Njemu će se pridružiti mladi Coeus kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, čija se numera „Eden“ našla na kompilaciji ugledne etikete Afterlife s kojom popularni dvojac Tale Of Us promovišu svoj unikatni zvuk širom planete; zatim polovina avangardne, andergraund grupe muzičkih kreativaca – Kolektiv Base...

...u sastavu Fluid Zbodi koji preferira masni andergraund tek haus, kojeg definišu pomalo mračnije melodije praćene tvrdim gruvom, ali uživa u tome da povremeno zađe u fanki tek haus...

X-am, čiju muziku karakterišu gruvi i masni tek haus ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove tehna...

i gost iz Sarajeva – Luka Čikić, koji se nedavno pridružio Garden of Dreams ekipi, a svoju publiku voli da odvede na muzičko putovanje koje ruši granice žanrova elektronske muzike, dok ga posebnim čini preferencija fuzije mračnih melodija i ritmičnih zvukova, sa elementima afro perkusija i indi vajba.

Kada je reč o Leharovoj produkciji, kompozicije koje pravi su ne samo emotivne već i intuitivne i osnova su kreativnog procesa ovog pravog umetnika. Leharov debitantski EP „Sargas“ na Offenbach-ovom lejblu Connaisseur Recordings stavio ga je na mapu moderne elektronske muzike i predstavlja njegov muzički manifest, koji je mešavina zvukova i atmosfere dramatičnih efekata karakterisanih intimnim bas linijama i intrigantnim melodijama.

Leharov EP „Magic Realism“ za Diynamic Music, indi singl „Number One Hero“  u saradnji sa Rush Midnight za 2DII4, njegov doprinos proslavi albuma „10 Years of Diynamic“, njegov mini album „Picture“,  koji je na Diynamic-u, kao i „Penta EP“ koji je objavio na svom lejblu, učvrstili su njegovu reputaciju kao producenta.

Pored izdanja za Diynamic, zahvaljujući aktivnom radu i na remiksima, Leharova muzika se pojavljuje i na etiketama kao što su My Favorite Robot, Mood Music i Lost & Found.

Leharovi emotivni di džej setovi reflekcija su njegovog pristupa životu koji je veoma spontan i strastven. Kako bi se približio svojim muzičkim korenima, Lehar je kreirao svoju prvu turneju „All Through The Night“.

Zajedno sa Musumeci-jem i Olderic-om, osnovao je izdavačku kuću Multinotes. Takođe, zajedno sa Musumeci-jem predstavio je novi koncept jednodnevnih događaja, pod nazivom MUSE, čiji je Barutana bila domaćin pre dve sezone.
Ulaznice za Leharovo prvo gostovanje u Barutani dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 500 dinara.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..