Emilija Radojičić - izložba ''Curiosa''

Emilija Radojičić - izložba ''Curiosa''
uto, 28. januar 2020 - sub, 29. februar 2020

Tkane slike, crteži i instalacije u galeriji Novembar do kraja februara - U galeriji Novembar na Vračaru otvorena je izložba ''Curiosa'' (radoznala), mlade beogradske umetnice Emilije Radojičić.  Izložbu čine tkane slike i crteži, kao i totemska skulptura, instalacije na zidovima galerije, izuzetnog kolorita i apstraktnog sadržaja. Emilija je svoju umetničku praksu najpre razvijala kroz crteže i slike, a pre nekoliko godina je odlučila da proširi svoj medij izražavanja i osavremeni tehniku tkanja. Niti su postale nove i trodimenzionalne linije, a na izložbi ''Curiosa'' možemo videti kako su te linije dobile novu dimenziju i sada postale skulpture.

Emilija Radojičić se ne zaustavlja samo na likovnoj umetnosti, već se ostvarila i u polju industrijskog dizajna i dizajna nameštaja. Nedavno je osnovala studio ETAR i u saradnji sa  GIR-om producirala liniju nameštaja koja je prvi put prezentovana na Beogradskom sajmu nameštaja u novembru 2019. godine

Izložba ''Curiosa'' biće otvorena do 29. februara 2020.

Emilija Radojičić je rođena 1989. u Beogradu, gde trenutno živi i radi. Kroz ritualno posvećivanje procesu crtanja i stvaranja, u poslednjem periodu rada ispituje osećanja, vibracije, prirodne pojave i fenomene kroz koje se čovek reflektuje u cilju nalaženja mogućih pozitivnih, često apstraktnih rešenja za svoje stanje. Radi u različitim poljima umetnisti, izražavajući se kroz razne medije kao što su crteži, tkane slike, objekti i skulpture, instalacije... Do sada je realizovala samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse, kolaboracije i publikacije.

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..