III Beogradski Hor Fest

 III Beogradski Hor Fest
čet, 2. maj 2019 - ned, 5. maj 2019
Beograd,

U organizaciji Udruženja za scensku i umetničku delatnost MEGA ART - SM od 02 - 05. maja 2019. godine biće održan III MEĐUNARODNI BEOGRADSKI HOR FEST. Ove godine predstaviće se horovi: Mešoviti hor RODINA, SOFIJA - BUGARSKA, Mešoviti hor Liceja HELENIDON, JANJINA - GRČKA, Mešoviti hor INA, ZAGREB - HRVATSKA, BEOGRADSKI MADRIGALISTI - SRBIJA, Hor AKUD "IVO LOLA RIBAR", BEOGRAD - SRBIJA. Prve festivalske večeri, u petak 3. maja, biće održana dva koncerta. U Atrijumu Narodnog Muzeja u Beogradu, sa početkom u 20 časova predstaviće se Mešoviti hor INA iz Zagreba, pod upravom maestra Bojana Pogrmilovića.

Hor je sa uspehom gostovao širom sveta, samostalno i u saradnji s profesionalnim ansamblima: Zagrebačka filharmonija, Hrvatski kamerni orkestar, Gudački kamerni orkestar iz Češkog Krumlova, sastav Flamenco Company svetski poznatog španskog gitariste i kompozitora Paca Peñe, i dr.

Uz blagoslov Patrijarha Srpskog Irineja, biće održan koncert duhovne muzike u Sabornoj crkvi u Beogradu, sa početkom u 19 časova, gde će učestvovati mešoviti hor RODINA iz Sofije - Bugarska i mešoviti hor HELENIDON iz Janjine - Grčka.

Svečani završni koncert biće održan u Zadužbini Ilije M. Kolarca u subotu 4. maja sa početkom u 20 časova, kada će nastupiti inostrani učesnici ovogodišnjeg Festivala, kao i naša dva renomirana hora, “Beogradski Madrigalisti” pod dirigentskom upravom Aleksandra Brujića i hor AKUD "Ivo Lola Ribar" na čelu sa maestrom Milovanom Pančićem.

Ulaz za pomenute koncerte je slobodan.


Narodni muzej u Beogradu
Trg republike 1a, Beograd
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..