ZVUK IBICE STIZE KRAJEM MAJA U BARUTANU, UZ BLOND:ISH

ZVUK IBICE STIZE KRAJEM MAJA U BARUTANU, UZ BLOND:ISH
pet, 31. maj 2019
,

Poreklom iz Montreala, di-džej, producentkinja, osnivač izdavačke kuće i aktivista za zaštitu životne sredine, Vivie Ann Bakos, poznatija pod imenom Blond:ish, nastupiće u petak 31. maja među zidinama Barutane, kada će pod otvorenim nebom Kalemegdanske tvrđave doneti energiju, duh i muziku svetske prestonice klupske kulture - Ibice. Projekat Blond:ish se na sceni pojavio kao duo 2008. godine. Tokom deset godina zajedničkog rada Vivie Ann Bakos i Anstascia D’elene su nastupale na festivalima i u klubovima širom sveta, a njihov materijal se našao na izdanjima najcenjenijih svetskih izdavačkih kuća, kada je elektronska muzika u pitanju, poput Kompakt-a, Get Physical-a, Noir Music-a.

Dokazavši da se ne uklapaju u klasične muzičke stereotipe, postale su poznate po unikatnom miksu deep house i techno zvuka, uz primese raznih drugih žanrova.

Početkom ove godine, ovaj kanadski dvojac se razilazi i Vivie Ann nastavlja Blond:ish kao solo projekat, donoseći novu muziku, energiju, sreću i spiritualnost, kroz svoje individualne nastupe i produkciju. Nova faza Blond:ish i njen uspeh već dostižu velike razmere, kroz remiks Black Coffee-jeve numere „Wish You Were Here“, debi nastup na Coachella festivalu, kao i američku turneju koja sledi nakon toga.

Prethodna godina bila je jedna od najvažnijih godina u karijeri projekta Blond:ish, koju je obeležilo osnivanje Abracadabra izdavačke kuće, niz Abra događaja, uključujući i stejdž na Tomorrowland festivalu, još jedan izvanredan nastup na Burning Man festivalu, internacionalna gostovanja u okviru Circoloco događaja, kao i rezidenture na Ibici u okviru WooMoon žurki, Hï Ibiza žurke sa Black Cooffee-jem i rezidentura u plažnom klubu Scorpios na Mikonosu.

Kombinujući preduzetništvo i ekološki aktivizam, Vivie Ann je prošle godine okupila znatan broj klabera i organizovala veoma uspešno čišćenje plaža na Ibici, zajedno sa lokalcima i aktivistima za zaštitu životne sredine. Takođe je učestvovala na IMS i ADE Zelenim panelima, diskutujući o gorućim problemima, a istovremeno se zalažući za svoju Bye Bye Plastics inicijativu.


<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..