NENAD STOJANOVSKI, IZLOŽBA SKULPTURA

NENAD STOJANOVSKI, IZLOŽBA SKULPTURA
pet, 3. mart 2023 - pet, 17. mart 2023
,

U petak, 3. marta u 19.00 Galerija (traje do 17. marta) otvara se izložba skulptura Nenada Stojanovskog. Nenad Stojanovski je slučajni umetnik, slučajni dečak u svetu odraslih. Njegov likovni izraz u skulpturi svodi se na održavanje tog osećaja iz detinjstva. Pomalo naivna figuracija opisuje upravo sam osećaj, a ne samo formu. Nežno a brutalno jeste pristup, a materijal kojim najviše radi je metal. Tako je i sa slikama. Stidljivo ali jasno čitljivo, Stojanovski otkriva svoj mir i nemir… otkriva svoju intimu. Nenad je umetnik kome zanat nije strana stvar, a to i jeste bitno za stvaraoca. Svaka zamisao postaje izvodljiva u trenutku. Njegovo je da zatvori oči i zamisli, a ruke same rade.

Veliki je poštovalac i zaljubljenik u prirodu iz koje crpi inspiraciju i energiju. Skulpture i slike koje nastanu posle svakog boravka na planinama pokazuju njegov doživljaj prenesen na kamen, drvo, metal ili platno.

Viktor Kiš

Nenad Stojanovski (Beograd, 1966): „Oduvek crtam, bojim, slikam, rezbarim. Kažu, slučajni umetnik. Prvi radovi su mi slike većeg formata iz 1997. godine, a prve skulpture iz 2017. Radim u drvetu, kamenu, metalu. Učestvovao sam na više zajedničkih izložbi u Srbiji i dve online međunarodne izložbe 2021. i 2022. godine izlažući mahom skulpture.“

(radno vreme galerije: ponedeljak – petak 8.00 – 20.00; subota 9.00 – 15.00)


SKC
,
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..