CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE

CIKLUS IZLOŽBI: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE
čet, 2. jun 2022 - pon, 13. jun 2022
Beograd,

U okviru Ciklusa izložbi: AFIRMACIJA MLADIH / STUDENTSKE IZLOŽBE, Srećna galerija SKC predstavlja BAPUSS, sa godišnjom izložbom "SVE NAJBOLJE OD... " najboljih studentskih radova sa Odseka za umetnost i dizajn. Izložba „Sve nojbolje od...“, predstavlja izbor najboljih radova studenata Odseka za umetnost i dizajn, BAPUSS u školskoj 2021/2022. godini, koji svojim kvalitetom prevazilaze školske okvire i zaslužuju da budu izlagani u javnom, galerijskom prostoru. Naglasak je na inovativnom i eksperimentalnom pristupu savremenoj produkciji audiovizuelnih sadržaja (fotografija, digitalna slika, digitalni video i animacija, koncept i karakter dizajn, audiovizuelne kompozicije, grafički, interfejs i web dizajn, tipografija, plakat, ambalaža, 3D renderi karaktera, scene prostora, scenografija i rekviziti za scenu itd).

U skladu sa takvim pristupom izboru radova, ustanovljena je i nagrada „Rade Kundočina“ za najinovativniji pristup umetničkoj produkciji.

Ova izložba organizuje se kao deo praktične nastave studenata i održava se u javnom prostoru, izvan zaštićenih okvira škole, što predstavlja i završni čin osamostaljivanja, ali i promovisanja novih kolega koji se na taj način uvode na umetničku i dizajnersku scenu. Tako se stiče uvid u aktivnosti studenata Odseka za umetnost i dizajn, prati i podržava njihov rad, ali se i podstiču da se bave vannastavnim aktivnostima.

Ovakvim projektima povezivanja škole sa galerijama, institucijama i ostalim značajnim činiocima umetničke scene, kao i uspostavljanjem partnerskih odnosa sa drugim relevantnim institucijama u zemlji i inostranstvu Odsek za umetnost i dizajn, BAPUSS preuzima na sebe ulogu lidera u obrazovanju stručnih kadrova za tzv. kreetivne industrije.

Izbor radova, organizacija i postavka izložbe: dr um Miodrag Krkobabić, prof.ss

Izložba traje od 2. do 13. juna 2022.


Srećna galerija - SKC
Kralja Milana 48 , Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..