Naučni piknik na Adi – novo lice Parka nauke!

Naučni piknik na Adi – novo lice Parka nauke!
sub, 4. jun 2022 - ned, 5. jun 2022
,

Festival nauke obnoviće ovog proleća interaktivni Park nauke na Adi Ciganliji, a novo lice parka biće predstavljeno u okviru velikog Naučnog piknika koji će se održati 4. i 5. juna na omiljenom beogradskom izletištu. Nakon dvogodišnjeg onlajn izdanja, Festival nauke ovog proleća sprema još jedno uzbudljivo druženje sa publikom uživo – ovoga puta na otvorenom. Veliki Naučni piknik, dvodnevna zabava sa besplatnim interaktivnim postavkama, zanimljivim eksperimentima i naučnim šou programima, održaće se u obnovljenom Parku nauke na Adi Ciganliji.
Prvi Park nauke u Srbiji svečano je otvoren na Adi Ciganliji 2011. godine, prema ideji Nemanje Đorđevića, dugogodišnjeg vernog saradnika Festivala nauke.

Posetiocima Ade tada je predstavljeno deset interaktivnih naučnih eksponata, posebno osmišljenih da demonstriraju fenomene iz fizike, astronomije, matematike, biologije, geografije i psihologije opažanja.

Kako bi ovaj zabavno-naučni kutak ponovo oživeo, ekipa Festivala nauke u saradnji sa kompanijom NIS i uz podršku JP Ada Ciganlija, obnoviće ceo park, a naučnim eksponatima podariti novi sjaj. Tim povodom zakazano je i prvi piknik u ovom parku -  4. i 5. juna.

„Dve godine nismo se videli sa publikom oči u oči niti izvodili zajedno uzbudljive naučne eksperimente“, navodi Ana Petrović, jedna od osnivača Festivala nauke. „To je dug period i, da budemo iskreni, zaista smo se uželeli druženja sa zaljubljenicima u nauku, a nadamo se da smo i mi njima nedostajali. Zato smo odlučili da se ponovo družimo, ali na malo drugačiji način – da uživamo u proleću, na otvorenom. Posebno smo radosni što će i nakon ovog druženja za nama ostati obnovljeni Park nauke koji će ubuduće moći da istražuju svi posetioci Ade Ciganlije.

Ceo program Naučnog piknika odvijaće se tokom dva dana, u subotu i nedelju od 11 do 19 časova, a svi sadržaji besplatni su za sve posetioce. Dugogodišnje saradnice i saradnici Festivala nauke potrudiće se da još jednom, u sasvim novom okruženju, dokažu da znaju da prirede najbolju naučnu zabavu u Srbiji.

Deo prikupljenih sredstava za ovo naučno druženje iskorišćen je za obnovu parka pre svega zahvaljujući generalnom sponzoru, kompaniji NIS, koja je uz Festival nauke više od osam godina, podržavajući verno sve naučno-popularne izazove. Obnova parka, kao i dvodnevno naučno druženje, ne bi bilo moguće bez podrške tima JP Ada Ciganlija, koji je prepoznao značaj promocije nauke.

Naučni piknik su podržali i naši verni prijatelji Erste banka, National Geographic i kompanija Koka Kola.

Sve informacije o programu Naučnog piknika biće uskoro dostupne na zvaničnom sajtu Festivala nauke, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i TikTok.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..