Octave One live prvi put u Barutani

Octave One live prvi put u Barutani
čet, 21. april 2022
,

Jedni od najcenjenijih predstavnika detroitske techno scene Octave One nastupiće po prvi put u Barutani u subotu 21. maja. Oni su više od elektronskog benda, njihov live nastup je iskustvo koje pomera granice prostora, zvuka, i mogućnosti muzike u realnom vremenu. U svom live nastupu, ovaj dvojac transformiše sintisajzere i sekvencere u instrumente funka, house-a i simfonijskih bitova. Octave One poznati su po svojim dinamičnim i energičnim live izvedbama, ali i po tome da su tvorci nekoliko dancefloor klasika koji su definisali čitavu jednu eru muzike. Braća Burden pojavili su se na techno sceni Detroita devedesetih, sa debi izdanjem „I Believe“, koje je predstavljeno na kompilaciji Techno 2: The Next Generation.

Njihov hit singl „Black Water“ sa Ann Saunderson iz 2002. godine je prodat u preko milion ploča širom sveta, a Little Louie Vega, Danny Tenaglia, Jeff Mills i Richie Hawtin samo su neki od DJ-eva koji su redovno puštali ovu numeru u svojim setovima. Octave One poznati su i po singlu „New Life“, a dobili su pozitivne kritike za mnoga izdanja, poput „Empower“, „Nicolette“ i „The X-files“.

Octave One su osnovali 430 West/Direct Beat Records, izdavačku kuću koja je utabala put usponu indie zvuka tokom devedesetih. Na svojom lejblu izdali su neke od revolucionarnih klupskih himni, uključujući i čuvenu „Jaguar“ od DJ Rolanda, zatim „Falling in Dub“ od Random Noise Generation, kao i „My A.U.X. Mind“ od Aux 88’s.
Remiksovali su izvođače kao što su Massive Attack, Rolando, Steve Bug, Aril Brikha, Vince Watson, The Trampps, Rhythm is Rhythm, Inner City i mnogi drugi, a house muziku i druge elektronske žanrove objavljuju i kao bend Random Noise Generation, Metro D i Never One Sunday.

Octave One su muzičari koji su se rano zainteresovali za DJ-ing, programiranje i kreiranje sopstvene muzičke opreme. „Naša postavka je jedinstvena, jer jesmo napravili postavku koja imitira ceo set bubnjeva“, kažu oni.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 990 dinara za regularnu i 1390 dinara za VIP.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..