Otvorena izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a u galeriji SKC

Otvorena izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a u galeriji SKC
pet, 15. oktobar 2021 - pet, 19. novembar 2021
,

Izložba Dizajn sekcije 2021, se održava u prostoru galerije SKC-a od 15. oktobra do 19. novembra 2021. Ovogodišnja tradicionalna izložba stvaralaštva dizajna, u organizaciji Dizajn sekcije ULUPUDS-a, objedinjuje radove 62 umetnika koji su svoj talenat iskazali u različitim oblastima. Predstavljeni radovi, od kojih je većina realizovana i objavljena, uokvireni zajedničkom izložbom, pružaju sliku o aktuelnim tendencijama u dizajnu, o kriterijumima u vrednovanju istog i njegovom unikatnom oblikovanju. Na ovoj grupnoj izložbi jedinstvenog estetskog senzibiliteta savremenog čoveka, dizajn, kao prepoznatljivost vizuelnog identiteta naše svakodnevnice, predstavljen je i prikazan kroz radove iz oblasti grafičkog i veb dizajna, štampane materijale, knjige, kataloge, logotipe, ali i kroz dizajn upotrebnih i dekorativnih predmeta, industrijski, modni i dizajn enterijera.

Da bi realizovali svoje ideje, unapredili i negovali estetiku svog izraza, umetnici stvaraju  vizuelno ubedljiva i čitljiva rešenja u kojima dominira autorski izraz svakog ponaosob.

Na izložbi pred nama, poetika dizajna uspostavlja određene profesionalne standarde, pa tako na odabranim radovima uočavamo segmente darovitog, autentičnog, prepoznatljivog, posvećenog, zabavnog karaktera svakog od izabranih autora koji su svojim ličnim zalaganjem učinili mnogo za afirmaciju i budućnost srpskog dizajna kao posebnog segmenta kulture i umetnosti na našim prostorima.

Tekst u katalogu: Tijana Stojiljković, Istoričar umetnosti

Autorka identiteta izložbe: Nevena Stanimirović


SKC
,
<<  Avgust 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..