MICIĆEV KOFER u DKSG

MICIĆEV KOFER u DKSG
čet, 29. april 2021, 18:00 h
Beograd,

U okviru ciklusa Kvadrikula u četvrtak 29. aprila u 18:00 časova prikazuje se film MICIĆEV KOFER u Maloj sali Doma kulture Studentski grad. Režiser filma je Slobodan Simojlović, Srbija, 2010, trajanje 72 minuta. U ovom ciklusu predstavljaju se domaći dokumentarni filmovi, koji za temu imaju biografije vanvremenskih likovnih umetnika sa naših prostora, grandioznih figura naše istorije umetnosti i pedagogije. Posle tragične smrti mladog multimedijalnog umetnika Dragana Ve Ignjatovića, njegovi prijatelji veruju kako ih je umetnik zavetovao da sprovedu u zamisao jednu njegovu ideju.

Ignjatović je bio opsesivno vezan za biografiju i delo Ljubomira Micića, srpskog pesnika, idejnog tvorca Zenitizma i jednog od najznačajnijih pokretača evropske avangarde dvadesetih godina prošlog veka. Ceduljice, zapisi i video snimci, pronađeni u sobi pokojnog Dragana, postaju sekvence filma o Miciću.

Ova godina je jubilarna godina u kojoj se obeležava 100 godina od osnivanja umetničkog pravca Zenitizam i 50 godina od smrti njegovog idejnog tvorca i osnivača, Ljubomira Micića. Takođe, dokumentarni film Micićev kofer je i dirljiva posveta našem prijatelju i kolegi Draganu Ve Ignjatoviću i na jedan lirski, intiman način, iz ugla reditelja koji mu je bio i kum i prijatelj, osvetljava posebnu vezu između ova dva umetnika.


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..