Srpski strip autori u francuskim izdanjima na Nova festivalu

Srpski strip autori u francuskim izdanjima na Nova festivalu
uto, 1. decembar 2020 - sub, 12. decembar 2020

Izložbeni segment „Srpski autori i francuski izdavači“ u kome će biti predstavljeni radovi najpoznatijih domaćih strip autora objavljivanih u Francuskoj, deo je programa Nova festivala koji će se ove godine održati od 1. do 12. decembra u Galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu. Reč je o jednoj od četiri izložbene postavke ovogodišnjeg programa, koja obuhvata radove 21 umetnika čiji je stvaralaštvo značajno obeležilo srpsku i francusku strip scenu.

Urednica segmenta „Srpski autori i francuski izdavači“ Jana Adamović, čiji su radovi ujedno deo ove izložbene celine, tim povodom je rekla: „U želji da publiku što bolje upoznamo sa svim stranama naših produktivnih autora, a da istovremeno odamo počast vezi između francuskog i srpskog stripa, birali smo od svakoga po dve table stripa objavljene u Francuskoj i jednu tablu nekog ličnog projekta koja bi pružila uvid u jedan osobeniji umetnički senzibilitet, ukoliko postoji razlika između ličnog i onog što zahteva profesionalni angažman”. Ona je istakla da ovaj segment, iako ne obuhvata sve domaće autore koji delaju na franko-belgijskoj sceni, ipak predstavlja zaokruženu sliku rada domaćih stripskih umetnika, i dodala: „Bogatstvo je neupitan epitet ove izložbe: bogatstvo stilova, tema, raznovrsnost tehnika, raznolikost uticaja i senzibiliteta. Ovo je izložba u kojoj svako može nešto naći za sebe.”

Autori čiji će radovi biti izloženi su Aleksa Gajić, Boban Savić Geto, Branislav Kerac, Gradimir Smuđa, Darko Perović, Dragan Lazarević de Lazare, Dražen Kovačević, Željko Pahek, Jana Adamović Yana, Jovan Ukropina, Leonid Pilipović Punkerstein, Milorad Vicanović Maza, Milan Drča Munch, Milan Jovanović, Miroljub Milutinović Brada, Rajko Milošević Gera, Saša Jovanović, Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, Stevan Subić, Tihomir Čelanović i Zoran Janjetov.

Nova festival organizuje Agencija KomunikArt, uz podršku Francuskog instituta, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Pančeva, i u partnerstvu sa Kulturnim centrom Pančeva.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..