Peta po redu Noć muzike online - Simfonija života u noći nad Beogradom

 Peta po redu Noć muzike online - Simfonija života u noći nad Beogradom
pet, 28. avgust 2020 - ned, 30. avgust 2020
Beograd,

Pod simboličnim sloganom „Simfonija života“, peta po redu Noć muzike održaće se od 28. do 30. avgusta od 20.30 časova na stadionu Tašmajdan, ali će usled aktuelne epidemiološke situacije, ona biti zatvorena za posetioce. Odluka o održavanju ovogodišnje Noći muzike pod ovakvim uslovima doneta je uz saglasnost Republičkog kriznog štaba, a u skladu sa trenutnom situacijom, poštujući sve zdravstvene preporuke, štiteći učesnike, organizatore i publiku, uz istovremeno glasnu poruku da život nastavlja da funkcioniše, a kultura, umetnost i muzika ostaju njegov nerazdvojni deo.

Manifestacija koja je prethodnih godina važila za najveći koncert klasične muzike pod vedrim nebom okupljajući rekordne brojeve posetilaca, beogradska, kao i druga publika ipak će imati priliku da prati iz svojih domova. Premijerno veče emitovaće se u petak u direktnom prenosu na internet portalu Beograd live, prateći sledeći link >> kao i drugim streaming platformama, dok će program planiran za subotu i nedelju biti emitovan na nacionalnim televizija u danima koji slede.

U okviru programa ovogodišnje Noći muzike, u petak, 28. avgusta, nastupiće Ansambli Simfonijskog orkestra RTS, Dupli oktet Hora RTS-a i mladi solisti predvođeni maestrom Bojanom Suđićem. U subotu, 29. avgusta, na Tašu će nastupiti Gudači Sv. Đorđa pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa, Metamorfosis sa solistom na violini Sašom Mirkovićem, kao i Beogradski kamerni orkestar sa dirigentom Radetom Pejčićem, dok će manifestaciju poslednje veče, 30. avgusta, zatvoriti Big bend RTS-a pod vođstvom Dragoslava Fredija Stanisavljevića.

Noć muzike ove godine realizuje udruženje građana „Nova ideja“ u partnerstvu i uz podršku CEBEF-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde.


Taš
Tašmajdan park BB, Beograd
<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..