“Playing Narratives x A MAZE”

“Playing Narratives x A MAZE”
sre, 16. novembar 2022, 19:00 h - pet, 25. novembar 2022
Beograd,

U sredu, 16. novembra 2022. u 19 časova, otvara se međunarodna pop-up izložba „Playing Narratives x A MAZE.“ - u okviru projekta „Playing Narratives“, u Galeriji Grafičkog kolektiva, Dragoslava Jovanovića 11. U okviru ovogodišnjeg programa Playing Narratives, koji zajednički organizuju Goethe-Institut, Francuski institut u Srbiji i SGA, predstavlja se jedinstvena izložba festivala A MAZE. iz Berlina, sa desetak video igara autora iz celog sveta, koje igrači najčešće mogu isprobati u galerijskim prostorima ili na festivalima - takozvane “arthouse games”.

A MAZE. / Berlin je međunarodni festival koji se fokusira na umetničke igre, kulturu igara i “razigranih” (playfull) medija a izložba je jedinstvena prilika za mlade kreatore igara i najširu publiku da upoznaju jednu novu dimenziju video igara, koja nije okrenuta komercijalnom uspehu već istraživanju granica kreativnosti i samog medija.

Među umetnicima koji će izlagati svoje interaktivne radove u Beogradu su Goblin Rage, Fantasia Malware, Arte Interactif (Florian Veltman & Baptiste Portefaix), Albert Birney & Gabriel Koenig, The Bone Borthers, Faezeh Khomeyrani, Robin Baumgarten, Flat Head Studio, Tatiana Vilela Dos Santos and Flan Falacci, koji dolaze iz Francuske, Nemačke, Danske, SAD, Holandije, Švedske, i Južne Afrike. Kustos izložbe je Thorsten S. Wiedemann.

U okviru ovog događaja biće upriličeno i nekoliko pratećih događaja, uz gostovanje autora i kustosa.

Kao i prethodne godine, program je podržao Francusko-nemački kulturni fond, koji je osnovan 2003. godine povodom 40. godišnjice Jelisejskog sporazuma. Generalni pokrovitelj je Unreal Engine (odnosno kompanije Epic Games i 3Lateral), dok je istaknuti sponzor kompanija Ubisoft Belgrade. U realizaciju se ove godine uključila i niška kompanija Webelinx Games kao sponzor, dok će dodatnu podršku u realizaciji pružiti i Francuski i Goethe instituti iz celog regiona. Samu izložbu podržao je i superklaster Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira).


Galeriji Grafički kolektiv
Dragoslava Jovanovića 11, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..