Ođila u Kapetan Mišinom zdanju na Atrium Sessions

Ođila u Kapetan Mišinom zdanju na Atrium Sessions
čet, 8. septembar 2022

Čuvena gupa OĐILA  održaće koncert u Beogradu 8. septembra od 20.30 časova u okviru serije muzičkih nastupa pod nazivom “Atrium Sessions” u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF-a. Ulaznice se mogu nabaviti onlajn putem sajta tickets.rs, kao i na Ticket Vision prodajnim mestima po jedinstvenoj ceni od 1500 dinara. Od svog formiranja Ođila izvodi širom sveta prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se  na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova “Cigani lete u nebo”, “Moja slatka umiljata zver” i sl. Mediji u Jugoslaviji, ali i u mnogim drugim državama,  često su “Ođilu” predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.

Od 1983. do 1990. godine grupa je objavila tri albuma (dva zlatna). Na trećem, zabeležena je muzika iz filmova “Tamna strana sunca”, “Drugi čovek” i “Osmi dan u nedelji”, u kojima su članovi bili ne samo muzičari već i glumci.  U istom periodu, “Ođila” je osvojila i nagradu “Orfej” za najbolji album po izboru JRT-a, kao i evropsku nagradu za najbolju pesmu (“Solniška”) na  Takmičenju za najbolji radio-snimak u Evropi.

Ođila je priređivala koncerte u svim značajnijim dvoranama regiona.  Zapažene nastupe grupa je održala i u Kolarčevoj zadužbini, kao i u Mariborskom pozorištu, i to kao prvi muzički sastav koji je koncertirao u ovom teatru od njegovog osnivanja. Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. u Londonu, gde je dobio više priznanja i pohvala, pa čak i od grupe Gipsy Kings. Ođila se slušala ne samo širom Evrope, već i izvan nje, sve do Dalekog istoka (Južna Koreja, Singapur).

Raspored koncerata Atrium Sessions po danima:

• 08. septembar - grupa Ođila

• 09. septembar - Tijana Bogićević

• 10. septembar - grupa Crvena jabuka

• 11. septembar - “Al Amor” - muzičko-poetsko veče španskih pesama i pesama latinske Amerike
Solisti: Anastasija Minjević (sopran), Ksenija Ristić (klavir) i glumac Joakim Tasić

• 13. septembar - A.N.D.R.

• 19. septembar - VivaČelo - Dragan Đorđević Suzuki - otvaranje Čelo festa

• 21. septembar - Gudački orkestar Makris - & “Od klasike do Holivuda” ; Dirigent: Predrag Gosta, solisti: Tamara Rađenović (sopran), Nikola Mijajlović (truba)

• 24. septembar - grupa Galija

• 25. septembar – Belgrade Soul Sextet “Tri sevdaha”



<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..