PET GODINA MUZIKONA NA KOLARCU UZ VOODOO DUO

PET GODINA MUZIKONA NA KOLARCU UZ VOODOO DUO
sub, 14. maj 2022
Beograd,

U subotu 14. maja Kamerni orkestar Muzikon započinje 5. koncertnu sezonu. Mini jubilej orkestra, odnosno pet godina postojanja biće obeležen promocijom stvaralaštva domaćih autora i izvođenju osam premijera tokom 2022. godine. Muzikon će nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima koje su usmerene na razvoj muzičke izvrsnosti, međunarodne saradnje promocije muzike na neformalan način i afirmisanja mladih umetnika iz Srbije i inostranstva.

Prvi koncert u okviru koncertne sezone Muzikon orkestra biće održan 14. maja u Zadužbini Ilije M. Kolarca u 20 časova. Na koncertu će se izvesti tri premijerna dela domaćih autora; koncert za dva klavira i orkestar, Igora Andrića, kompozicija Two pieces, Ante Grgina i svita za gudački orkestar Out of focus, Vladimira Nikolova. Solisti na koncertu će biti VooDoo klavirski duo, odnosno mladi i uspešni pijanisti Vuk Božilović I Dušan Grozdanović, kao i klarinetista i profesor Ante Grgin, koji će izvesti svoju kompoziciju. Ideja ovog koncerta je da spoji stvaralaštvo različitih generacija kompozitora i izvođača i da kroz spoj mladosti i iskustva publici pruži nesvakidašnje iskustvo u percepciji koncerta. Različiti uticaji, odrastanje i životno iskustvo kompozitora i izvođača predstaviće jednu zaokruženu celinu stvaralaštva na muzičkoj sceni Srbije koja će posetiocima pružiti priliku da uživaju u lepoti novih kompozicija.  

Karte za koncert mogu da se kupe na biletarnici Kolarca i u okviru prodajne mreže tickets.rs

VooDoo piano duo sastoji se od dvojice izvrsnih mladih pijanista Vuka Božilovića i Dušana Grozdanovića. Duo je započeo saradnju krajem 2012. godine, na početku prve godine studija u klasi profesorke Sonje Lončar. Održali su do sada više od deset solističkih koncerata u zemlji i u inostranstvu. 2017. godine učestvovali na takmičenju „San Donna di Piave“ u Italiji gde su dobili diplomu i pehar za osvojeno treće mesto. Dobitnici su prve nagrade na Takmičenju mladih pijanista u Nišu 2018. godine. U oktobru 2018. godine sa velikim uspehom održali su šesnaest koncerata sa orkestrom Beogradske filharmonije u sali Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Feliksa Mildenbergera. U martu 2019. godine održali su solistički koncert u Sali Studentskog kulturnog centra, takođe, solističkim koncertom su otvorili novu sezonu koncerata Centra lepih umetnosti “Guarnerius”, a krajem godine su izveli dva solistička koncerta u Čengduu, Kina. U 2021. godini su sa velikim uspehom održali dva solistička koncerta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, jedan u sklopu novog ciklusa i poslednji u sklopu tradicionalnih Promenadnih koncerata na Kolarcu. Dobitnici su nagrade „Olivera Đurđević“ za najuspešniji kamerni ansambl koju je Fakultet muzičke umetnosti 2018. godine po prvi put dodelio. Pohađali su masterclass poznatog “Bizjak dua” koji čine naše poznate pijaniskinje Lidija i Sanja Bizjak kao i „LP“ Dua.Takođe, duo sarađuje sa brojnim savremenim domaćim kompozitorima i dobitnici su sredstava SOKOJ-a uz pomoć kojih će snimiti kompakt disk sa muzikom domaćih kompozitora.


Kolarac
Studentski trg 5, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..